Ταινία που αξίζει να δείτε.

Επειδή στο άρθρο αυτό θα αναλύσω ορισμένα αποσπάσματα, καλύτερα δείτε πρώτα την ταινία για να μην τη σποιλάρω και κυρίως για να μπορείτε να καταλάβετε.

Ας ξεκινήσουμε.

Όλα τα όρια είναι συμβάσεις.

’Τα όρια μεταξύ ανθρώπων είναι συμβάσεις, τα όρια μεταξύ θορύβου και ήχου είναι συμβάσεις, όλα τα όρια είναι συμβάσεις που περιμένουν να ξεπεραστούν.

Κάποιος μπορεί να υπερβεί μια σύμβαση μόνο αφού πρώτα συλλάβει την ιδέα ότι μπορεί να το κάνει.’’

Σχόλιο: Ισχύει απόλυτα ότι τα όρια είναι συμβάσεις ή αν θέλετε νόμοι γραμμένοι, άγραφοι, πνευματικοί, αντίληψης. Εδώ υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Το ίδιο όριο μπορείς να το σπάσεις προς διάφορες κατευθύνσεις. Ποια είναι η σωστή; Έστω ότι έχουμε έναν νόμο, ο οποίος είναι αυστηρός και άδικος. Μπορώ να τον αλλάξω, ώστε να γίνει ακόμα πιο αυστηρός. Μπορώ να τον κάνω λιγότερο αυστηρό. Μπορώ να τον αλλάξω, ώστε να δίνει περισσότερη ελευθερία. Μπορώ να τον παραβώ. Μπορώ να καταργήσω όλους τους νόμους και να μην υπάρχει κανένας νόμος. Κάποιοι θα πουν, ότι έτσι βιώνουν την απόλυτη ελευθερία και δημοκρατία. Είναι όμως έτσι; Πόσο μικρή είναι η διαφορά ελευθερίας και δημοκρατίας-αναρχίας-κάνω ό,τι γουστάρω και δεν με νοιάζουν οι άλλοι;

‘’Ο χωρισμός είναι μια ψευδαίσθηση. Η ύπαρξή μου εκτείνεται πολύ πιο πέρα από τους περιορισμούς που εγώ αντιλαμβάνομαι’’.

Σχόλιο: Η ύπαρξή μας δεν περιορίζεται στα στενά όρια του μποτ και του κόσμου που βλέπουμε…

Η ώρα που σπας το όριο και πράττεις το σωστό και το δίκαιο, η ώρα της λύτρωσης

‘’σε φοβόμουν όλη μου τη ζωή…’’

‘’-υπάρχει μια ‘’φυσική’’ τάξη σ’ αυτόν τον κόσμο και όποιος προσπαθεί να την διαταράξει δεν καλοπερνάει… Αν ενταχθείτε στην αντίσταση, όλη η ύπαρξή σας θα διαγραφεί, θα ζείτε σαν παρίας και το όνομα σας θα κηλιδωθεί και θα καταλήξετε, στην χειρότερη, να σας λιντσάρουν ή να σας σταυρώσουν.

Και για ποιο λόγο;

Ό,τι κι αν κάνετε δεν θα ‘ναι τίποτα παραπάνω, από μια σταγόνα στον άπειρο ωκεανό.

-Και τι είναι ο ωκεανός, αν όχι πολλές σταγόνες;’’

Σχόλιο: Προσέξτε εδώ πώς επιχειρηματολογεί. Υπάρχει μια τάξη πραγμάτων, τότε η Παλιά και τώρα η Νέα. Όποιος πάει να της αντισταθεί θα χάσει τα ματριξιακά αγαθά, θα κακοπάθει, ίσως τον δολοφονήσουν και δεν θα καταφέρει και τίποτα, γιατί είναι μικρός μπροστά της…. Προβάλλει δηλαδή όλους τους φόβους, που οι Αδελφότητες φυτεύουν στο μυαλό μας, ώστε να μην αντιδράμε και να παραδοθούμε χωρίς μάχη…

Η αλήθεια και η υπηρέτησή της

Πρώτα βλέπουμε ότι της εξηγεί ότι έχει γίνει λάθος στην παραγωγή της, ένα λάθος του Μάτριξ, το οποίο δεν είναι τέλειο. Αυτό όμως της δίνει μια πολύ σημαντική δυνατότητα.

‘’Από τη στιγμή της γέννησης μέχρι το θάνατο είμαστε δεμένοι με άλλους’’

Σχόλιο: Αλλά με ποιο τρόπο;;;; Με δεσμούς σάρκας ή κοινής νοοτροπίας; Αίματος ή πνεύματος; Ματριξιακούς ή πραγματικούς; Αλήθειας ή ψέματος;

Στην αρχή δεν μπορεί να δεχτεί την αλήθεια. Όταν την αντικρίζει όμως, δηλώνει, ότι η χούντα στην οποία ζει και όλο το ψέμα που έχει χτιστεί γύρω από την ίδια και τους άλλους ανθρώπους, πρέπει να καταστραφεί.

‘’Πρέπει όλοι να πολεμήσουμε κι αν είναι απαραίτητο να πεθάνουμε για να διδάξουμε στους ανθρώπους την αλήθεια’’

Η αλήθεια της Σόμνι: ‘’Το να υπάρχεις, σημαίνει το να γίνεσαι αντιληπτός’’

Σχόλιο: Μυστικό της Σκιάς διαβάζει;

“και έτσι το να μάθεις τον εαυτό σου είναι εφικτό μόνο μέσα απ’ τα μάτια του άλλου. Η φύση των αθάνατων ζωών μας είναι στο αποτέλεσμα των λόγων και των πράξεών μας, οι οποίες συνεχίζουν στο διάβα όλου του χρόνου. Οι ζωές μας δεν μας ανήκουν. Από τη γέννηση έως το θάνατο είμαστε δεμένοι με άλλους στο παρελθόν και στο παρόν. Με κάθε μας έγκλημα ή καλοσύνη γεννάμε το μέλλον μας.‘’

Σχόλιο: Όπως δηλαδή δρουν οι δαίμονες αλλά και οι μαχητές της ειμαρμένης…

‘’-Θέλεις να πεις ότι τον αγάπησες;

-Τον αγαπάω.

-Ακόμα;

-Πάντα θα τον αγαπάω.

-Αυτό σημαίνει ότι πιστεύεις στη μετενσάρκωση, στην κόλαση και τον παράδεισο;

-Η ζωή εδώ είναι απλά μια πόρτα για το μετά. Αν πίστευα ότι υπάρχει παράδεισος, θα τον φανταζόμουν σαν μια πόρτα, που πίσω της θα τον έβρισκα να με περιμένει’’.

Σχόλιο: Εδώ πετάει την ιδέα της μετενσάρκωσης-μετεμψύχωσης όπως την προβάλλουν οι ανατολικές θρησκείες. Η θεωρία της μετενσάρκωσης- μετεμψύχωσης είναι λάθος με τη μορφή αυτή. Για τον παράδεισο όμως, σωστά πιστεύει ότι είναι κάτι που δίνει χαρά, ευτυχία και αγαλλίαση…

‘’-Πρέπει να ήξερες ότι το σχέδιο της Αντίστασης θα αποτύγχανε.

-Ναι

-Και γιατί συμφώνησες;

-Αυτό μου ζήτησε ο Αρχηγός της Αντίστασης.

-Να εκτελεστείς;

-Αν έμενα αόρατη, η Αλήθεια θα έμενε κρυμμένη… Δεν μπορούσα να επιτρέψω κάτι τέτοιο.

-Και τι θα συμβεί αν κανένας δεν πιστέψει αυτήν την αλήθεια;

-Κάποιος ήδη την πιστεύει…’’

Σχόλιο: Ξέρει ότι θα δεινοπαθήσει και θα θυσιαστεί για την αλήθεια. Ήταν η ώρα της επιλογής. Θα σιωπήσει ή θα γίνει πολεμιστής της αλήθειας, έστω κι αν αυτό της στερήσει τη ζωή της στο ψέμα, στο Μάτριξ… Αν πιστεύεις σε κάτι ανώτερο, στη ζωή μετά θάνατον, τότε το Μάτριξ ξεθωριάζει… Βλέπεις ότι το Μάτριξ δεν σου προσφέρει καν, την καλύτερή του εκδοχή, την ήρεμη, την απολαυστική… Αντίθετα, σου προσφέρει την χειρότερη, την σκληρή και την απάνθρωπη… Τι θέλεις; Το Μάτριξ ή το καλύτερο απ’ αυτό;

Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε την κάθε ιστορία να αναλύεται ολόκληρη ξεχωριστά από τις άλλες.

‘’Σε όλες τις ιστορίες υπάρχει η πάλη για έναν σκοπό, όπως η αλήθεια, η δικαιοσύνη, η ισότητα, η ελευθερία, η επιβίωση και η αγάπη’’.

Σχόλιο: Για ποιο απ’ αυτά παλεύουν οι πιστοί της νοοτροπίας κάθε Αδελφότητας αλλά και οι έχοντες την νοοτροπία του Φωτός, νομίζω μπορείτε να το ξεχωρίσετε και μόνοι σας.

Σαν κατακλείδα, αποδίδει τις 6 αυτές ζωές σε μετενσαρκώσεις των ψυχών, λόγω της αγάπης για την αδελφή ψυχή τους…

Κι αν δεν είναι έτσι ακριβώς;

Θα σας φαινόταν παράξενο να είναι 6 ταξίδια στο χρόνο ενός ατόμου, που αγωνίζεται να διαδώσει την αλήθεια;

Να σας δώσω εγώ 6 τέτοιες ζωές.

Giordano Bruno

Wilhelm Reich

Άρειος

Σωκράτης

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Nicola Tesla

Ασκληπιός

photo pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •