Αυτοεκτίμηση, Ενοχές, Συνήθεια Κι Αγάπη

Όλοι ζητούμε την μαγική αγάπη..


Την μία και μοναδική αγάπη, που θα μας κάνει να γίνουμε ο καλύτερός μας εαυτός και θα πετάξουμε στα ουράνια. Αυτό το άτομο που θα μας αγαπάει και θα το αγαπάμε μέχρι την τελευταία μας πνοή. Κάθε προσπάθεια όμως, καταλήγει σε ένα επώδυνο τέλος ή μια επώδυνη συνήθεια και προσπάθεια. Και λέμε » Δεν ήταν για μένα. Μου έκανε το ένα, μου έκανε το άλλο.». Και μετά πάμε στην επόμενη προσπάθεια, διψασμένοι για αυτήν την μία και μοναδική αγάπη. Ξανά και ξανά και ξανά.

» Μα τι κάνω λάθος; Γιατί σε εμένα πάντα;»
Πάρα πολλά τα λάθη, με κυριότερα την προσκόλληση και την ανάγκη. Επιτρέψτε μου να κάνω μια ερώτηση, με βάση τον Νόμο της Έλξης. Γίνεται ένας πνευματικά άρρωστος άνθρωπος, να έλξει έναν άνθρωπο με πνευματική υγεία;;
Μα αν το πάμε έτσι, όλοι άρρωστοι είμαστε! Ακριβώς… Γι’ αυτό η υγιής αγάπη είναι πια εξαίρεση στον κανόνα.

Οι πονεμένοι και βασανισμένοι, είναι όλοι μέσα τους » άρρωστοι». Και για να μην παρεξηγηθώ, θα γράψω παραδείγματα.

 • Φόβος
 • Ανασφάλεια
 • Ανάγκη
 • Πόνος με αποτέλεσμα τον Θυμό
 • Κανόνες
 • Αυτοκαταστροφικές πεποιθήσεις
 • Μη φιλική και καθόλου ελεύθερη νοοτροπία, απο τα παιδικά μας χρόνια

Τα παραπάνω μας αρρωσταίνουν, αργά, μυστικά και αποτελεσματικά. Κι έτσι ξεκινά μια τεράστια αλυσίδα αντιδράσεων, με ρίζα το παρελθόν. Με λίγα λόγια, ζούμε και ξαναζούμε στιγμές του, ανύπαρκτου πια, παρελθόντος. Δεν ζούμε το »τώρα». Ζούμε το » πριν», το »αν », το »όταν», το »τότε». Αυτές τις λέξεις, συνειδητοποιείτε, πόσες φορές τις λέμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα; Πάντα η αρρώστια σκεπάζει την αγάπη, όταν δεν συνειδητοποιείς πως είσαι άρρωστος.
Δεν είναι ντροπή φίλοι και φίλες μου. Είναι τιμή μεγάλη. Γιατί αυτά είναι πληγές πολέμων, που για να συνεχίσετε να μάχεστε, πρέπει να τις γιατρέψετε. Όχι να σας τις γιατρέψουν οι άλλοι. Γιατί κι οι άλλοι άρρωστοι και πληγωμένοι είναι. Ο ασθενής άνθρωπος έχει την τάση να προσκολλάται πάνω στον άλλον άνθρωπο. Και οι δυο, υποσυνείδητα πιστεύουν πως αυτό θα τους θεραπεύσει. Αν όμως η προσκόλληση θεράπευε, θα ήμασταν όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, υπέροχοι! Τέλειοι! Και στις φιλίες, στην οικογένεια, στα επαγγελματικά και στις προσωπικές σχέσεις ισχύει το ίδιο.

Περιμένουμε να μας κάνουν οι άλλοι να νιώσουμε:

 1. Αυτοεκτίμηση
 2. Αυτογνωσία
 3. Αξία
 4. Ανεξαρτησία
 5. Αγάπη
 6. Ανιδιοτέλεια
  Όταν τα περιμένουμε απεγνωσμένα αυτά τα 6 » Α» , καταλήγουμε στα 6 »Α» που είναι:
 7. Αυτοκαταστροφή
 8. Ανασφάλεια
 9. Αναποφασιστικότητα
 10. Ατολμία
 11. Αμφιβολία
 12. Αβεβαιότητα

» Δεν έχω εμπιστοσύνη σε ανθρώπους πια. Με πόνεσαν, με κατέστρεψαν.»
Πάντα την πρώτη πέτρα θα την ρίξουμε στους άλλους. Προσέξτε! Δεν λέω πως δεν σας έχουν πονέσει. Αλίμονο! Σκεφτήκατε όμως, πως αν είχατε μέσα σας τα πρώτα 6 »Α», δεν θα διαλέγατε ανθρώπους που δεν θα σας προσέφεραν αυτά που απλά σας αξίζουν;;

Μοναξιά… Ο φόβος κι ο τρόμος των ρομαντικών αλλά και των μοναχικών ανθρώπων. Αν σας πω πως η μοναξιά, έστω και λίγο κάθε μέρα, είναι σωτηρία της ψυχής;;; Αν την χρησιμοποιούμε σωστά όμως! Όλα ξεκινούν και τελειώνουν μέσα μας. Όσο τρελό και να σας φανεί, όσες φορές καθόσασταν να πληγωθείτε, έσεις δεν το διαλέγατε;;; Εκτός κι αν κάποιος σας τραβούσε απ’ τα μαλλιά με το ζόρι..
Πρώτα λοιπόν, δίνουμε την απόλυτη μάχη με τον εαυτό μας και μετά όλα έρχονται αυτόματα με τον Νόμο της Έλξης. Έχετε παρατηρήσει πως κάτι που κάνει ο άλλος, σας προκαλεί και σας νευριάζει, επειδή είτε καθρεφτίζει τον » άρρωστο» εαυτό σας, είτε σας έχουν κάνει το ίδιο στο παρελθόν;;

Είναι λοιπόν μπροστά σας η απάντηση. Σκέφτεστε » Πάντα γυρνάω γύρω απο τον ίδιο κύκλο!».
Φυσικό δεν είναι;; Όταν εσύ ο ίδιος επαναλαμβάνεις τον ίδιο κύκλο και τα ίδια μαθήματα, τα ίδια αποτελέσματα δεν θα έχεις;; Αν τα μαθήματα δεν τα χρησιμοποιήσεις, πως θα κλείσεις τον παλιό κύκλο, για να ανοίξεις τον καινούριο;;
Διώξε τα τραύματά σου, με μετωπική.. Με όπισθεν, δεν κατάφερε κανείς τίποτα.
Διαλογίσου, άκου θεραπευτική μουσική, γράψε, ζωγράφισε. Κι αφού ζεις που ζεις στο παρελθόν, τουλάχιστον φέρε μπροστά σου ότι σε πλήγωσε, ότι σε έκανε να νιώσεις ενοχές. Από τα παιδικά σου χρόνια μέχρι σήμερα.

Μόνο μέσα στην μοναξιά! Έστω και μια ώρα την ημέρα! Όση μοναξιά μπορείς να έχεις, άρπαξέ την, γιατί μέσα απο αυτήν θα νικήσεις το παρελθόν σου για να μπορέσεις να σεβαστείς, να αγαπήσεις, να εκτιμήσεις και να τιμήσεις τον εαυτό σου ! Γραψ’ τα σε μια λίστα και ξεκίνα την μάχη με το παρελθόν. Και την ίδια μέρα θα δεις πως θα κοιτάς τους ανθρώπους με τα πραγματικά σου μάτια. Θα βλέπεις πως κι αυτοί είναι βασανισμένοι, πονεμένοι κι άρρωστοι. Και θα έρθει η στιγμή που δε θα σε επηρεάζουν πια. Γιατί με τον Νόμο της Έλξης, αυτόματα θα έρχονται κοντά σου άνθρωποι που θα βρίσκονται στο ίδιο πνευματικό επίπεδο με εσένα.

Αν αγαπήσεις εσένα, αν συγχωρέσεις εσένα και τους άλλους, δεν θα αφήσεις άλλα περιθώρια για να σε πονάει κανείς. Γιατί μέσα σου θα έχεις ΦΩΣ κι ΑΓΑΠΗ. Και θα έλκεις την μαγική και υπέρλαμπρη αγάπη.. Τόσο απλά!

Ξεκίνα λοιπόν αυτό το δύσκολο ταξίδι κι όταν βλέπεις πως βαριέσαι, πως πονάς και πως ανυπομονείς, μην σταματήσεις… Συνέχισε! Γιατί αυτό σημαίνει πως τα πας καλά και καποιός προσπαθεί να σε σταματήσει.

Υπάρχει Αγάπη! Απλά ελευθερώσου από τα δικά σου δεσμά και ζήσε την μέχρι τέλους!

ΙΧΝ
ΜΙΧΑΕΛΑ

photo pexels.com

 • 64
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...