10 σοκαριστικά πράγματα για την Βόρεια Κορέα

Διαβάστε αναλυτικά τα δέκα πράγματα.

10. Δημόσιες εκτελέσεις.

Έκθεση της Νότιας Κορέας αναφέρει πως από το 2000 μέχρι το 2013, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε 1.400 δημόσιες εκτελέσεις για παραβάσεις όπως η παρακολούθηση ταινιών της Νότιας Κορέας ή πορνογραφίας. Οι πολίτες αναγκάζονται να παρακολουθούν τις δημόσιες εκτελέσεις που γίνονται σε τεράστια στάδια. Από το 2011 που ο Κιμ Γιονγκ Ουν πήρε την εξουσία, έχουν εκτελεστεί τουλάχιστον 70 υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, από τους οποίους ο ένας ήταν θείος του. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι παραβάτες καίγονται ζωντανοί με την χρήση φλογοβόλων.

9. Τρεις γενιές τιμωρίας.

Πολιτικοί κρατούμενοι που στέλνονται στο στρατόπεδο εγκλεισμού Kaechon, καταδικάζονται μαζί με ολόκληρη την οικογένειά τους και αν κάποιο μέλος της οικογένειας γεννηθεί μέσα στο στρατόπεδο, θα ζήσει φυλακισμένο για όλη του τη ζωή. Όσοι γεννιούνται εκεί μέσα, μαθαίνουν να αποδέχονται την ενοχή τους και την μοίρα τους.

8. Όπλα μαζικής καταστροφής.

Το 2015, η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραδέχτηκε πως η Β. Κορέα μπορεί να χτυπήσει την χώρα με πυρηνικά όπλα. Επίσης, η επιτροπή κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε πως η Β. Κορέα μετακινεί λαθραία πυρηνικούς και βαλλιστικούς πυραύλους στη Μέση Ανατολή.

7. Καταναγκαστική εργασία.

Υπολογίζεται πως 65.000 Βορειοκορεάτες δουλεύουν σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως στο Κατάρ όπου χτίζονται τα γήπεδα για το Μουντιάλ του 2022. Ενώ ο μέσος εργάτης έχει μισθό 800 δολάρια το μήνα, τα χρήματα πληρώνονται απευθείας στο κράτος της Β. Κορέας και ο εργάτης παίρνει μόνο το 10% του μισθού του. Υπολογίζεται πως η Β. Κορέα κερδίζει με αυτόν τον τρόπο 2.3 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

6. Κυβερνοπόλεμος.

Ο στρατός της Β. Κορέας περιλαμβάνει έναν πυρήνα αποκλειστικά αφιερωμένο στον κυβερνοπόλεμο που αποτελείται από 6.000 στρατιώτες, οι οποίοι έχουν ορκιστεί να φέρουν την καταστροφή στις ΗΠΑ. Ικανά άτομα επιλέγονται από τα πανεπιστήμια της Β. Κορέας και στέλνονται στην Κίνα, όπου εκπαιδεύονται από Κινέζους και Ρώσους ειδικούς. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Β. Κορέα έχει εξαπολύσει δεκάδες κυβερνοεπιθέσεις, ειδικά κατά της Νότιας Κορέας. Το 2011 κατάφεραν να κλείσουν 40 νοτιοκορεάτικες ιστοσελίδες συμπεριλαμβανομένου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

5. Χημικά και βιολογικά όπλα.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, η Β.Κορέα έχει στην κατοχή της 5.000 τόνους χημικού οπλισμού. Αυτό είναι αρκετό για να σκοτώσει ολόκληρο τον πληθυσμό της Ν. Κορέας που είναι 50 εκατομμύρια άνθρωποι. Επίσης, πιστεύεται πως η Β. Κορέα έχει δημιουργήσει τουλάχιστον 20 διαφορετικούς τύπους χημικών όπλων και πως τα τελευταία 20 περίπου χρόνια, έχει προμηθεύσει με χημικά όπλα χώρες όπως η Λιβύη, το Ιράν, η Συρία και η Αίγυπτος.

4. Διακίνηση ανθρώπων.

Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια από την Β. Κορέα έχουν διακινηθεί στην Κίνα για γάμο ή πορνεία. Δίκτυο διακινητών λειτουργεί και στις δύο πλευρές των συνόρων και προσφέρει στις ανυποψίαστες γυναίκες δουλειά ή απόδραση από την χώρα. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες αυτές ναρκώνονται, απαγάγονται και ύστερα πουλιούνται για 2.000 δολάρια. Σε μία περίπτωση, μια Βορειοκορεάτισα που είχε πουληθεί σε έναν Κινέζο για γυναίκα του, ανακαλύφθηκε από τις κινεζικές αρχές και απελάθηκε πίσω στην χώρα της, όπου φυλακίστηκε και όταν μαθεύτηκε πως ήταν έγκυος, αναγκάστηκε να της κάνουν έκτρωση χωρίς αναισθητικό.

3. Πειράματα πάνω σε ανθρώπους

Το 2004, ο Βορειοκορεάτης επιστήμονας Dr. Kim αποκάλυψε πως πριν αποδράσει από την Β. Κορέα, έκανε πειράματα πάνω σε φυλακισμένους χρησιμοποιώντας χημικά και βιολογικά όπλα. Ολόκληρες οικογένειες χάθηκαν για πειραματικούς σκοπούς. Μία ακόμα μάρτυρας των απάνθρωπων αυτών πειραμάτων, η Lee Soon-ok, περιέγραψε πως 50 υγιέστατες φυλακισμένες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους τρώγοντας δηλητηριασμένα λάχανα.

2. Στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Έρευνα των Ηνωμένων Εθνών αποκάλυψε πως 120.000 άνθρωποι κρατούνται στις χειρότερες φυλακές της χώρας. Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Το Hoeryong είναι το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου οι κρατούμενοι υποβάλλονται τακτικά σε σεξουαλική παρενόχληση και βασανιστήρια τα οποία πολύ συχνά τους αφήνουν παράλυτους.

1. Κανιβαλισμός.

Το 2013, μια κινεζική εφημερίδα ανέφερε πως ένας Βορειοκορεάτης εκτελέστηκε, επειδή σκότωσε δύο παιδιά για να τα φάει. Ένας “κρυφός λιμός” σκότωσε περίπου 10.000 ανθρώπους στην επαρχία Hwanghae και ανάγκασε πολλούς να καταφύγουν στον κανιβαλισμό. Σε μια περίπτωση, ένας πατέρας τρελάθηκε από την πείνα και σκότωσε το παιδί του για να το βράσει και να το φάει. Επίσης, υπάρχουν αναφορές για απεγνωσμένους χωρικούς που ξέθαβαν τους νεκρούς τους για το κρέας τους.

Mr. Fantastic

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...