Γεωργιάδης από τη Βουλή: «Ο Τσίπρας για το Μάτι δεν ζήτησε καμία συγγνώμη»

«Ο σεβασμός στα θύματα δεν επιτρέπει εργαλειοποίηση της τραγωδίας. Το να μιλάει ο Τσίπρας για σόου μετά από τα θύματα… Ο ελληνικός λαός δεν πάσχει από αμνησία» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.

«Στο Μάτι κάνατε σόου το ίδιο βράδυ και λίγες μέρες μετά. Το να έρχεται ο Τσίπρας να λέει αυτό στη Βουλή, δείχνει όχι μόνο την υποκρισία του αλλά και την υποτίμηση του ελληνικού λαού. Το να κατηγορεί ο Τσίπρας τον Μητσοτάκη για έλλειψη ενσυναίσθησης είναι τραγικό. Ζήτησε συγγνώμη, ο αρμόδιος υπουργός παραιτήθηκε. Ο Τσίπρας για το Μάτι δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, κανένας υπουργός δεν παραιτήθηκε.

Ακόμα και το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα δεν είναι έμπρακτη έκφραση συγγνώμης στο κράτος. Κανένας δεν πιστεύει ότι μπορεί να ισοφαρίσουμε μ’ αυτό τον πόνο των ανθρώπων; Όμως από την άλλη το κράτος δεν μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω. Αυτό είναι το μέγιστο που μπορούμε.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μιλούσε για θυσία. Τώρα καταγγέλλει τον πρωθυπουργό. Εκεί ο θάνατος του μοιάζει για θυσία. Χρησιμοποίησα και τη λέξη ευκαιρία και είπε με στόμφο, είναι δυνατόν;

Ο Ξανθός για την τραγωδία στο Μάτι έλεγε ευκαιρία αναστοχασμού. Πάρτε την υποκρισία. Αυτό είναι όλο. Εγώ ισχυρίζομαι ότι δεν έχουν πονέσει καθόλου για τα Τέμπη. Θα ντρεπόντουσαν να ψάχνουν την παραμικρή φράση για να κάνουν προπαγάνδα. Μόνο ο κ. Τσίπρας όπως το έκανε στο Μάτι, χωρίς την παραμικρή ευαισθησία».

(newsbomb – φωτο:eurokinissi)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί