Χθες, Πέμπτη, ο Ταγιάνι ματαίωσε την επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στο Παρίσι, γράφοντας στο Twitter ότι τα όσα είπε ο Νταρμανέν είναι «απαράδεκτα» και προσβάλλουν την Ιταλία και την ακροδεξιά πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.
«Ένας υπουργός Εξωτερικών δεν μπορεί να τολμήσει να κάνει αυτό που έκανε αυτός ο κύριος», σχολίασε σήμερα ο Ταγιάνι στην Corriere della Sera.
«Αν κάποιος εκτοξεύσει μια απρόκλητη προσβολή, το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει συγνώμη. Σε αυτή την περίπτωση (ο Νταρμανέν) προσέβαλε τους Ιταλούς, καθώς και την κυβέρνηση και την πρωθυπουργό», συνέχισε.
Ο Νταρμανέν εκτίμησε χθες, μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο RMC, ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός Μελόνι είναι «ανίκανη να διαχειριστεί τα μεταναστευτικά προβλήματα» της χώρας της, όπου καταγράφεται ρεκόρ αφίξεων από τη βόρεια Αφρική.
Επίσης την συνέκρινε με την επικεφαλής της ακροδεξιάς στη Γαλλία, τη Μαρίν Λεπέν. «Η ακροδεξιά έχει ένα ελάττωμα: ότι λέει ψέματα στον λαό», κατέληξε ο Νταρμανέν.
(απεμπε – απεμπε-EPA photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσία και Κίνα μαζί σε μία κρίσιμη για τον πλανήτη φάση
- Κ. Χατζηδάκης: Απευθείας στην τσέπη του καταναλωτή οι μειώσεις στα καύσιμα
- Η Σελίν Ντιόν προγραμματίζει εμφανίσεις στη Γαλλία
- Θεσσαλονίκη: Ποινές κάθειρξης 12,5 ετών σε αρχιμανδρίτη και πρώην ιερέα – Απέσπασαν άνω του 1,5 εκατ. ευρώ από πιστούς
- Κανονικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα ταξί την Τρίτη
- Θεσσαλονίκη: Κλειστή η περιφερειακή οδός στο ένα ρεύμα, στο ύψος του ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» το βράδυ της Πέμπτης
- Αυτοκίνητο σχεδόν «μπούκαρε» σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας (photo)
- Τραμπ βλέπει “μια ευκαιρία για συμφωνία με το Ιράν”, σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- Άλλες 2 κτηνοτροφικές μονάδες στη Λέσβο με ζώα με αφθώδη πυρετό επιβεβαιώθηκαν σήμερα εργαστηριακά
- Ο Πούτιν βλέπει τι γίνεται στον κόσμο και τοποθετήθηκε









