Ζητιάνοι! Ουκρανός πρέσβης ζήτησε με…επιτακτικό τρόπο κράνη από το Ισραήλ

Ο Ουκρανός πρέσβης στο Ισραήλ εξέφρασε σήμερα τη δυσαρέσκειά του για την άρνηση του Ισραήλ να παράσχει αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος έκανε αυτές τις δηλώσεις φορώντας ένα κράνος σε μια συνέντευξη Τύπου ρωτώντας ρητορικά πώς ένας τέτοιος εξοπλισμός μπορεί να θεωρηθεί θανατηφόρος.

Ωστόσο, ο πρεσβευτής Γκεργκέν Κορνίτσουκ εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του για τις προσπάθειες του Ισραήλ να μεσολαβήσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την επίλυση της εμπόλεμης σύρραξης, λέγοντας ότι αυτό αντιστάθμισε κάθε στρατιωτική βοήθεια που το Ισραήλ μπορούσε να έχει παράσχει.

Ενώ καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το Ισραήλ περιορίζεται προς το παρόν στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, κρατώντας ανοιχτούς τους διαύλους με τη Μόσχα. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ είχε αιφνιδιαστικά το Σάββατο συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν στην Μόσχα.

«Όλοι πρέπει να κάνουν τα πάντα, ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σταματήσει αυτή η τρομερή ανθρώπινη τραγωδία, την οποία κανείς δεν πίστευε ότι θα βλέπαμε στην εποχή μας», είπε ο Μπένετ, ο οποίος έχει αποκαλύψει λίγες λεπτομέρειες για την τρίωρη συνάντηση που είχε στο Κρεμλίνο.

«Ο πρωθυπουργός είπε χθες (ότι) ακόμη και αν υπάρχει μόνο 1% (πιθανότητα) επιτυχίας, θα προσπαθήσει να το κάνει…, ό,τι είναι δυνατό για να επιτευχθεί ειρήνη», είπε ο Κορνίτσουκ , μιλώντας στα αγγλικά, στους δημοσιογράφους.

«Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από, για παράδειγμα, τις πωλήσεις όπλων ή πυρομαχικών, κ.λπ., ότι εξακολουθούμε να παλεύουμε με την ισραηλινή κυβέρνηση ως παράπλευρο ζήτημα, αλλά λόγω των περιορισμών (του Ισραήλ) – τους καταλαβαίνουμε».

Ωστόσο, είπε ότι η Ουκρανία είχε ένα ανεκπλήρωτο αίτημα για ισραηλινά προστατευτικά γιλέκα και κράνη, ένα από τα οποία στάθηκε να τοποθετήσει στο κεφάλι του καθώς μιλούσε.

«Πείτε μου, σας παρακαλώ, πώς μπορείς να σκοτώσεις με αυτό το πράγμα; Αυτό απλά δεν είναι δυνατό. Επομένως, δεν ξέρω τι φοβούνται αυτοί οι άνθρωποι. Για να παρέχουν προσωπική ασφάλεια στους Ουκρανούς… αυτό είναι το πιο απλό πράγμα που μπορούν να κάνουν».

(φωτο:video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί