Με τη Ρωσία αποφασισμένη να σταματήσει την ένταξή της, η μακροπρόθεσμη φιλοδοξία της Ουκρανίας να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία έχει προκαλέσει βαθιά κρίση στις σχέσεις Ανατολής – Δύσης και φρενήρεις διπλωματικές προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη για να αποφευχθεί μια στρατιωτική σύρραξη, γράφει το Reuters σε σχετικό δημοσίευμα της.
Όπως είπε επί του θέματος ο Ζελένσκι στην Bild, ενώ η Ουκρανία ήθελε για χρόνια να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, η διαδικασία δεν προχωρά. Και «δεν είναι μόνο η Ρωσία που είναι αντίθετη στην ένταξή (μας). Κάποια μεμονωμένα μέλη του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν τη θέση της Μόσχας. Αυτό είναι κοινό μυστικό», συμπλήρωσε.
Ο Ζελένσκι δεν κατονόμασε τις χώρες αυτές, λέγοντας ότι συνεχίζει να ελπίζει στη στήριξή τους, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.
«Δεν μας είναι εύκολο με αυτούς τους γείτονες και δεν θέλουμε κινδύνους ή διπλωματικές διαμάχες», είπε, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι Ουκρανοί θα πρέπει να αποφασίσουν για πιθανή ένταξη αλλά δεν υπάρχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή να διενεργηθεί δημοψήφισμα.
«Η πορεία προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι πολύ μεγάλη», δήλωσε ακόμη ο ίδιος, παροτρύνοντας τα μέλη της Συμμαχίας να υποστηρίξουν την Ουκρανία.
(ΦΩΤΟ:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το «σόου» σε πλήρη εξέλιξη! Αυτά δήλωσε ο Τραμπ για την Ρωσία και το Ιράν
- Παπαστεργίου – Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα διεκδικεί ρόλο περιφερειακού κόμβου Data Centers στη ΝΑ Ευρώπη
- Τουλάχιστον 200.000 ασθενείς με ανθεκτική υπέρταση στην Ελλάδα – Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα
- «Disclosure Day»: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει με το sci-fi μυστικό που θα αλλάξει τον κόσμο
- Θεσσαλονίκη: Είχαν μετατρέψει μισθωμένο σπίτι σε εργαστήριο κάνναβης
- Ο Ν. Παπανδρέου για τη διαγραφή του Οδ. Κωνσταντινόπουλου: Η ποινικοποίηση διαφορετικών απόψεων δεν είναι μέρος της ταυτότητάς μας
- Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν συνομιλίες με την Κούβα – Τι αναφέρεται
- Ενεργειακή κρίση: Πότε θα τελειώσει; – Τι λέει ο Πιερρακάκης για το χειρότερο σενάριο
- Ο Γάλλος στρατιώτης σκοτώθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν από ιρανικό drone Shahed
- Εκρήξεις ακούστηκαν στο Τελ Αβίβ









