Ζάμπια: Νεκρή 67χρονη τουρίστρια σε σαφάρι – Την ποδοπάτησε ελέφαντας

Μια γυναίκα από το Νέο Μεξικό που επισκέφθηκε τη Ζάμπια ποδοπατήθηκε και σκοτώθηκε από έναν ελέφαντα την Τετάρτη, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Ήταν η δεύτερη τέτοια επίθεση στη χώρα φέτος.

Αξιωματούχοι δήλωσαν την Παρασκευή ότι η 64χρονη Juliana Gle Tourneau σκοτώθηκε όταν ένας ελέφαντας που ήταν μέρος ενός κοπαδιού που παρακολουθούσαν οι τουρίστες επιτέθηκε στο όχημά τους στην πόλη Livingstone της Ζάμπιας. Η Τουρνό πετάχτηκε από το όχημα και ποδοπατήθηκε από τον ελέφαντα.

Η Tourneau ήταν μέρος μιας ομάδας που είχε σταματήσει κοντά στην Πολιτιστική Γέφυρα Maramba λόγω της κυκλοφορίας που προκλήθηκε από το κοπάδι των ελεφάντων κοντά στη γέφυρα, πρόσθεσαν αξιωματούχοι.

“Η Juliana Gle Tourneau, 64 ετών, από το Νέο Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πέθανε την Τετάρτη γύρω στις 17.50 μετά από χτύπημα από ένα σταθμευμένο όχημα που είχε σταματήσει λόγω της κυκλοφορίας που προκλήθηκε από ελέφαντες γύρω από την Πολιτιστική Γέφυρα Maramba”, Αυξένσιο Ντάκα, Αστυνομικός Επίτροπος της Νότιας Επαρχίας. είπε στον εθνικό τηλεοπτικό σταθμό της Ζάμπιας, ZNBC.

Είναι η δεύτερη τέτοια επίθεση φέτος, αφού μια άλλη Αμερικανή τουρίστρια σκοτώθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού στο Εθνικό Πάρκο Kafue της Ζάμπια . Σε εκείνο το περιστατικό, ένας ελέφαντας εμβόλισε ένα φορτηγό, το ανέτρεψε, σκότωσε τον τουρίστα και τραυμάτισε άλλους πέντε.

Τα μέλη της οικογένειας επιβεβαίωσαν ότι η Gail Mattson, μια 79χρονη από τη Μινεσότα, σκοτώθηκε στην επίθεση. Σε μια ανάρτηση στο Facebook, η Ρόνα Γουέλς είπε ότι η μητέρα της πέθανε σε «τραγικό ατύχημα ενώ βρισκόταν στην περιπέτεια των ονείρων της».

Η επίθεση καταγράφηκε σε ένα τρομακτικό βίντεο από κινητό. Το κλιπ, που τραβήχτηκε από τουρίστες, ξεκινά μέσα σε ένα ανοιχτό όχημα σαφάρι κατά τη διάρκεια της διαδρομής του παιχνιδιού.

Στο βάθος διακρίνεται ένας μεγάλος ταύρος ελέφαντας να έρχεται προς το όχημα. Οι επιβάτες του οχήματος δεν φαίνονται στο βίντεο κλιπ, αλλά κάποιος ακούγεται να λέει “Θεέ μου”, πριν ένας άνδρας πει “Έρχεται γρήγορα”.

Το όχημα σταματά και μετά μια άλλη φωνή, πιθανώς ο δασοφύλακας, προσπαθεί να διώξει προφορικά τον ελέφαντα καθώς το μεγάλο παχύδερμο αγκιστρώνει τους χαυλιόδοντές του στο όχημα και το κυλά πολλές φορές.

Οι αρχές της Ζάμπια κάλεσαν τους τουρίστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την παρατήρηση της άγριας ζωής σε όλη τη χώρα.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί