Ζαχάροβα: “Τελείως άσεμνη η ομιλία Μπάιντεν στον ΟΗΕ”

«Αρχίσαμε να ελέγχουμε τα λόγια του Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν το είπε σίγουρα, αλλά ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν το είπε»,

δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο για διαστρέβλωση των όσων είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, η Ζαχάροβα χαρακτήρισε την ομιλία του Τζο Μπάιντεν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως «άσεμνη» και «απρεπή».

«Όσο για την ομιλία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, το θεωρώ απολύτως άσεμνο το πώς ξεκίνησε. Απρεπές όχι γιατί δεν έχουν τίποτα να κάνουν ή για το γεγονός ότι δεν έχουν το δικαίωμα να αγγίζουν άλλες χώρες.

Γεγονός είναι ότι φέρεται να άρχισε να αναφέρει τα λόγια του προέδρου της Ρωσίας. Εμείς, όπως κάνουμε πάντα, αρχίσαμε να ελέγχουμε τα λόγια του Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν το είπε σίγουρα, αλλά ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν το είπε», είπε η Ζαχάροβα.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο τα λόγια του Πούτιν παρουσιάστηκαν από τον Μπάιντεν και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι «απολύτως προπαγάνδα που επιβάλλεται στο κοινό, στην κοινή γνώμη, σε αντίθεση με ό,τι πραγματικά ειπώθηκε».

Κατά τη χθεσινή του ομιλία, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία παραβίασε ξεδιάντροπα τις βασικές αρχές του καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού με έναν «βίαιο και περιττό πόλεμο», κατηγορώντας τη Μόσχα για “βασανισμό αμάχων”.

(scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί