Η έρευνα διαπίστωσε ότι στις 9 Μαΐου 2022, μια πολίτης της Ουκρανίας, Irina Zemlyana, και άλλα άγνωστα πρόσωπα, προκειμένου να περιπλέξουν τις διεθνείς σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δημοκρατίας της Πολωνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής κατάθεσης στεφάνων στο νεκροταφείο σοβιετικών στρατιωτών στη Βαρσοβία, επιτέθηκαν στον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία της Πολωνίας, S.V. Andreeva, λούζοντάς τον ένα κόκκινο υγρό στο πρόσωπο και τα ρούχα του, σκίζοντας τα γυαλιά του και την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου.
Ως αποτέλεσμα, αυτές οι ενέργειες χαρακτηρίζονται ως επίθεση σε πρόσωπα που απολαμβάνουν διεθνή προστασία, που διαπράττονται με σκοπό να περιπλέξουν τις διεθνείς σχέσεις (μέρος 2 του άρθρου 360 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας).
Σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις, το Κράτος υποδοχής υποχρεούται να αντιμετωπίζει έναν διπλωματικό υπάλληλο με τον δέοντα σεβασμό και να λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση κατά του προσώπου, της ελευθερίας ή της αξιοπρέπειάς του.
Οι επιθέσεις εναντίον διεθνώς προστατευόμενων προσώπων και των υπηρεσιακών τους οχημάτων πρέπει να διώκονται αυστηρά.
Για να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη, η Ρωσική Ομοσπονδία θα χρησιμοποιήσει όλους τους δυνατούς νομικούς και διπλωματικούς μηχανισμούς.
(φωτο:video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ ενέκρινε αμφιλεγόμενο νόμο για θανατική ποινή σε «τρομοκράτες»
- Γ. Στουρνάρας: Δυσκολότερη η διαχείριση αυτής της κρίσης από εκείνη του 2021-22
- Πραγματική «influencer»: Γιαγιά 103 ετών δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά! (BINTEO)
- Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως οι συνομιλίες με το Ιράν προχωρούν
- Ξεκίνησε η βεβαίωση κλήσεων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και τις κάμερες των λεωφορείων
- Απίστευτος εφιάλτης για γυναίκα στη Φλόριντα: Πώς ένα παγωτό άλλαξε για πάντα τη ζωή της
- Ενεργειακή κρίση: Οι δρόμοι οδηγούν στον Πούτιν – Αυτή η χώρα το έχει καταλάβει
- «Οδοντωτός»: Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για την επαναλειτουργία του
- Ελκυστικά κίνητρα για να πάνε γιατροί στα νησιά της 2ης ΥΠΕ – Τι προβλέπεται για στέγαση, σίτιση και μετακίνηση
- Επαναπατρισμό του 80% των Σύρων που ζουν στη Γερμανία ζήτησε ο Μερτς από τον πρόεδρο της Συρίας









