Ζαχάροβα: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μειώσουμε τα ΠΥΡΗΝΙΚΑ μας»

Η Ρωσία δεν θα προσχωρήσει στη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων (TPNW), δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Έκανε αυτό το σχόλιο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης διάσκεψης των κρατών-συμμετεχόντων στη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων.

Σύμφωνα με αυτήν, η δυναμική προώθηση της συνθήκης βαθαίνει τη διχόνοια μεταξύ των κρατών και υπονομεύει το καθεστώς της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων.

«Σε σχέση με την επιθυμία να τεθούν σε μόνιμη βάση οι προσπάθειες για την παγκοσμιοποίηση του TPNW, όπως καταγράφεται στα τελικά έγγραφα της διάσκεψης, τονίζουμε: η Ρωσία δεν σκοπεύει να προσχωρήσει σε αυτή τη συμφωνία και πιστεύει ότι η συνθήκη δεν καθιερώνει κανένα καθολικό πρότυπο ούτε τώρα ούτε στο μέλλον», είπε.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η Μόσχα συνεχίζει να τηρεί σταθερά τη θέση ότι η ανάπτυξη του TPNW ήταν πρόωρη, λανθασμένη και, στην πραγματικότητα, αντιπαραγωγική.

Αυτή η συμφωνία δεν κάνει τίποτα για να μειώσει τους αυξανόμενους πυρηνικούς κινδύνους και δεν φέρνει την ανθρωπότητα ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο που αναφέρεται σε αυτήν, και η προσέγγιση που ορίζεται στο TPNW οδηγεί μόνο σε αύξηση των αντιθέσεων μεταξύ πυρηνικών και μη πυρηνικών κρατών, τόνισε.

«Δεν λαμβάνει υπόψη τη στρατιωτικοπολιτική και στρατιωτικο-στρατηγική κατάσταση και έρχεται σε αντίθεση με την αρχή ότι ο πυρηνικός αφοπλισμός πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγεί σε «αύξηση του επιπέδου ασφάλειας για όλους». Δεν βλέπουμε ρεαλιστικούς τρόπους εφαρμογής οποιωνδήποτε – ή πρακτικών μέτρων για την άμεση μείωση των πυρηνικών όπλων», συνέχισε ο διπλωμάτης.

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί