Η Paulina Brandberg, υπουργός για την ισότητα των φύλων και την επαγγελματική ζωή, έχει μιλήσει στο παρελθόν για το θέμα της με τις μπανάνες, χαρακτηρίζοντάς το ως «την πιο περίεργη φοβία του κόσμου».
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι το προσωπικό της έχει λάβει εξαιρετικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα έρθει σε επαφή με το φρούτο.
Η αλληλογραφία, που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Expressen, περιλαμβάνει ένα email προς το γραφείο της σουηδής ομιλήτριας τον Σεπτέμβριο που όριζε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν ίχνη μπανάνας στο δωμάτιο» προτού παρευρεθεί σε μια συνάντηση με συνάδελφό της, λόγω «ισχυρής αλλεργίας».
Σύμφωνα με άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το προσωπικό της είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μπανάνες σε κανέναν από τους χώρους σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχε. «Θα εξασφαλίσουμε τη διάσκεψη για να μην υπάρχουν μπανάνες», έγραφε η απάντηση.
Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ulf Kristersson, δήλωσε την Πέμπτη ότι το πρόβλημα της Brandberg δεν είχε επηρεάσει το κυβερνητικό έργο.
«Τρέφω όλο το σεβασμό για τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές φοβίες», είπε. «Στεναχωριέμαι όταν ένας σκληρά εργαζόμενος υπουργός του υπουργικού συμβουλίου έχει μια οποιαδήποτε φοβία και οι άνθρωποι το κοροϊδεύουν».
Η Brandberg αρνήθηκε να σχολιάσει στον Guardian, αλλά είπε στην Expressen ότι ήταν ένα θέμα για το οποίο «λάμβανε επαγγελματική βοήθεια».
Ο υπουργός Παιδείας, Johan Pehrson, ένας φιλελεύθερος, είπε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης ως απάντηση στις αποκαλύψεις ήταν «παράλογη». «Είναι μια σταθερή φιλελεύθερη και πρώην εισαγγελέας. Συχνά σε περιπτώσεις που στάθηκε στο πλευρό ευάλωτων γυναικών. Θα πρέπει να είμαστε όλοι σε θέση να επικεντρωθούμε σε αυτό», έγραψε στο X.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ταξί: Κανονικά στους δρόμους της Αττικής την Παρασκευή, λόγω της κακοκαιρίας
- Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας
- Υπ. Εργασίας: Σύσταση για μέτρα προστασίας των εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας και τηλεργασία
- Τι ετοιμάζει το ΝΑΤΟ και κάνει λόγο για αυξανόμενες υβριδικές απειλές;
- Συγκλονιστικές εικόνες στη Λακωνία: Έσωσαν οικογένειες από πλημμυρισμένα σπίτια και οχήματα
- Αττική: Κλειστές την Παρασκευή οι εκπαιδευτικές δομές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ
- Χαμός στη Eurovision: Αποχωρούν τέσσερις χώρες μετά την απόφαση για συμμετοχή του Ισραήλ
- Πούτιν: «Όλα έχουν ένα τέλος. Μόνο ο Θεός είναι αιώνιος»
- Ξανά στα πέρατα του κόσμου η “Αστερομάτα”: Μάγεψε η Κλαυδία μπροστά στην Ολυμπιακή Φλόγα, vid
- Τι δήλωσε ο Μητσοτάκης σχετικά με την Δικαιοσύνη









