Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της G7 δήλωσαν σήμερα διατεθειμένοι «να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα» για να διασφαλίσουν την σταθερότητα της αγοράς ενέργειας και να περιορίσουν τις οικονομικές απώλειες λόγω της πρόσφατης αστάθειας.
«Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας, κυρίως για να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια της αγοράς ενέργειας» που αποσταθεροποιείται λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική προεδρία μετά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών και των κεντρικών τραπεζιτών των επτά χωρών.
Η G7 κάλεσε επίσης όλες τις χώρες να αποφύγουν «την επιβολή αδικαιολόγητων περιορισμών στις εξαγωγές υδρογονανθράκων και σχετικών προϊόντων».
Οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της G7 έχουν δεσμευτεί να διαφυλάξουν τη σταθερότητα των τιμών, με τη νομισματική πολιτική τους να παραμένει εξαρτημένη από τα δεδομένα, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ποιά μέτρα ενδέχεται να ληφθούν;
Η κοινή γνώμη εξακολουθεί να παρακολουθεί με αγωνία την ώρα που η καθημερινότητα ακριβαίνει συνεχώς σε χώρες του δυτικού κόσμου.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-ANSA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Συμμαχία για την αξιοποίηση της τηλεϊατρικής σε ασθενείς με καρκίνο
- Ατελείωτος ο κύκλος αίματος στη Μ. Ανατολή – 2 Παλαιστίνιοι νεκροί από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτ. Όχθη
- Σ. Φάμελλος: Για να έχουν την υγειά τους οι πολίτες να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση της διαφθοράς
- Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ εκφράζει αισιοδοξία έπειτα από ιδιωτικές συζητήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους
- Συνάντηση Θ. Πλεύρη με την Πρέσβειρα του Βιετνάμ για διμερή συμφωνία νόμιμης μετανάστευσης
- Στον Καναδά ο Κ. Χατζηδάκης: Πιο κοντά από ποτέ η Ελλάδα με την ομογένεια χάρη στην επιστολική ψήφο
- Νεκρός 13χρονος μαθητής από μακελειό σε σχολείο στην Αργεντινή, 8 οι τραυματίες – Σοκάρει το ΒΙΝΤΕΟ
- Από τότε θα είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική πληρωμή ενοικίου
- Ξεκινά η απογραφή του πληθυσμού της Ινδίας – Θα διαρκέσει πάνω από 1 χρόνο
- Πόλεμος στην Μέση Ανατολή: Αναχαιτίστηκε και 4ος πύραυλος στον τουρκικό εναέριο χώρο









