Υπόθεση Μαντλίν Μακάν: Ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος σε λίγους μήνες

Ο Christian B είναι ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Βρετανίδας Madeleine McCann. Τώρα, οι δικηγόροι του ζήτησαν να ανατραπεί το ένταλμα σύλληψής του για μια σειρά άσχετων σεξουαλικών αδικημάτων.


Ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Madeleine McCann θα μπορούσε να απελευθερωθεί από τη φυλακή σε λίγους μήνες, εάν μια αμφισβήτηση από τους δικηγόρους του είναι επιτυχής.

Η Βρετανίδα εξαφανίστηκε όταν ήταν τριών ετών κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007.


Αργότερα, ο καταδικασμένος κακοποιός παιδιών Christian B κατηγορήθηκε ως υπεύθυνος – έναν ισχυρισμό που αρνείται.

Ο 47χρονος άνδρας, ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ επίσημα για την εξαφάνισή της, δικάζεται επί του παρόντος στη Γερμανία για μια σειρά άσχετων σεξουαλικών αδικημάτων.


Τη Δευτέρα, το δικαστήριο για την τρέχουσα υπόθεση επιβεβαίωσε ότι η νομική ομάδα του έχει κάνει αίτηση για να ακυρωθεί το ένταλμα σύλληψης.

Εάν πετύχει, η νομική ομάδα του λέει ότι θα μπορούσε σύντομα να αποφυλακιστεί.

«Εάν ανατραπεί και τελικά αθωωθεί, θα αποφυλακιστεί το αργότερο την άνοιξη του επόμενου έτους», δήλωσε στο Sky News ο δικηγόρος του Friedrich Fulscher.
Πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος ότι το δικαστήριο θα ικανοποιήσει το αίτημά τους, λέγοντας: “Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα γίνει δεκτό. Δεν μπορώ να το φανταστώ αλλιώς”.

«Μετά τη συλλογή των αποδεικτικών στοιχείων, ούτε μία κατηγορία δεν είχε τεκμηριωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί κανείς να μιλήσει για υποψία αδικήματος», συνέχισε.


Η τελική απόφαση ανήκει στο δικαστήριο.

Ο Christian B, του οποίου το επώνυμο αποκρύπτεται λόγω της γερμανικής νομοθεσίας περί απορρήτου, έχει αρνηθεί τους τρεις βιασμούς και δύο σεξουαλικά αδικήματα για τα οποία δικάζεται.

Η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι τα φερόμενα εγκλήματα έγιναν στην Πορτογαλία μεταξύ 2000 και 2017.

Ένας συνταξιούχος και ένα 10χρονο παιδί είναι μεταξύ των φερόμενων θυμάτων.

Καμία από τις κατηγορίες δεν σχετίζεται με τη Madeleine McCann .

Ο Christian B εκτίει σήμερα ποινή φυλάκισης για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας το 2005.

Το δικαστήριο θα ακούσει τώρα τα άλλα μέρη της υπόθεσης πριν δημοσιεύσει την απόφασή του για την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης.

Εάν πετύχει, ο Δρ Fulscher είπε ότι ο Christian B δεν θα αποφυλακιστεί πριν ολοκληρωθεί η άλλη ποινή του.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί