Υπόθεση Emile Soleil: Βρέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια του 2χρονου αγοριού στο δάσος

Η αστυνομία λέει ότι μερικά από τα ρούχα που φορούσε ο Emile την ημέρα που εξαφανίστηκε βρέθηκαν στο μονοπάτι των Άλπεων


Τα ρούχα του μικρού παιδιού από τη Γαλλία που εξαφανίστηκε πριν από εννέα μήνες βρέθηκαν αρκετές ημέρες αφότου ένας πεζοπόρος των Άλπεων ανακάλυψε τα λείψανά του.

Η αστυνομία είπε ότι μερικά από τα ρούχα που φορούσε ο Emile Soleil την ημέρα που εξαφανίστηκε βρέθηκαν στο μονοπάτι των Άλπεων την Τρίτη.

Ο εισαγγελέας Jean-Luc Blanchon επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία εντόπισε το μπλουζάκι, το παντελόνι και τα παπούτσια του Emile, τα οποία «δεν ήταν μαζεμένα στο ίδιο μέρος, αλλά σκορπισμένα σε λίγα μέτρα ».

Ο Emile, 2 ετών, εξαφανίστηκε από μια οικογενειακή συγκέντρωση στο σπίτι των παππούδων του στο Le Vernet – ένα μικρό χωριό στις Alpes-des-Haute-Provence με περίπου 125 κατοίκους – στις 8 Ιουλίου πέρυσι, πυροδοτώντας μια τεράστια έρευνα με drones, σκύλους ανιχνευτές και ελικόπτερα.

Πεζοπόροι στις Άλπεις έπεσαν πάνω στα λείψανα του μικρού παιδιού, συμπεριλαμβανομένου του κρανίου του, κοντά στην απομακρυσμένη ιδιοκτησία το Σάββατο. Ο Remy Avon, ο κύριος εισαγγελέας που επιβλέπει την έρευνα για την εξαφάνισή του, είπε ότι διερευνούν τις πιθανότητες φόνου, απαγωγής ή ατυχήματος.


Μια γυναίκα που δεν κατονομάζεται βρήκε το κρανίο του Εμίλ «μεταξύ μεσημέρι και 2 το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας σε ένα μονοπάτι που θυμάται ότι είχε περπατήσει έναν μήνα πριν», είπε ο εισαγγελέας Ζαν-Λικ Μπλανσόν.

«Σοκαρίστηκε από αυτή την ανακάλυψη και τοποθέτησε το κρανίο σε μια πλαστική σακούλα. Πήγε σπίτι και κάλεσε την αστυνομία. Ήταν σε θέση να εντοπίσει ακριβώς πού βρήκε το κρανίο».

Και συνέχισε: «Αυτά τα οστά από μόνα τους δεν μας επιτρέπουν να πούμε ποια είναι η αιτία του θανάτου του Εμίλ. Ανάμεσα σε πτώση, ανθρωποκτονία ή φόνο, καμία θεωρία δεν μπορεί να θεωρηθεί πιο πιθανή από μια άλλη».

Οι εισαγγελείς στην Αιξ-αν-Προβάνς εξέδωσαν δήλωση την Κυριακή επιβεβαιώνοντας ότι η γενετική ανάλυση επιβεβαίωσε ότι τα οστά ανήκαν στον Εμίλ. Ωστόσο, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στο σημείο.

Ο κ. Blanchon είπε ότι το κρανίο είχε υποστεί «μικρά κατάγματα και ρωγμές» μετά το θάνατο του αγοριού και σημάδια από δάγκωμα που δημιουργήθηκαν από ένα ζώο.

«Δεν έχει παρατηρηθεί τραύμα στο κρανίο προ της σφαγής», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος του Vernet, Francois Balique, δήλωσε στη Le Figaro ότι η περιοχή στην οποία ανακαλύφθηκαν τα οστά του Emile «ανασκάπτεται».


«Είναι ένα μέρος όπου περνούν καθημερινά οι κυνηγοί, τα σκυλιά και οι κάτοικοί τους και όπου πραγματοποιούνταν δασικές εργασίες το φθινόπωρο», είπε.

Μετά την ανακάλυψη των λειψάνων του, οι γονείς του Εμίλ δήλωσαν: «Αυτά τα συνταρακτικά νέα μας σόκαραν και είναι η ώρα για πένθος, περισυλλογή και προσευχή».

photo: pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί