Υπόθεση Αρκτικής: Η FSB καταγγέλλει κινήσεις κατά της Ρωσίας

Παντού μέτωπα

Με την παρότρυνση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, γίνονται προσπάθειες στρατιωτικοποίησης της Αρκτικής και παρεμπόδισης των οικονομικών έργων της Ρωσίας στην περιοχή αυτή. Αυτό είπε ο στρατηγός Βλαντιμίρ Κουλίσοφ, Πρώτος Αναπληρωτής Διευθυντής και Επικεφαλής της Συνοριακής Υπηρεσίας της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB), σε συνέντευξή του στο RIA Novosti με την ευκαιρία της Ημέρας Συνοριακής Φρουράς και συνέχισε:

«Ο ρωσικός τομέας της Αρκτικής, πλούσιος σε φυσικούς και βιολογικούς πόρους και με τεράστιες δυνατότητες μεταφορών και υλικοτεχνικής υποστήριξης, παραμένει στόχος δυτικής κατάκτησης».

Για τον λόγο αυτό, η Ρωσία κατασκευάζει νέα πλοία συνοριοφυλάκων, προκειμένου να μπορέσει να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα εργασιών για την προστασία των κρατικών συνόρων στην Αρκτική.

Συγκεκριμένα, δύο πλοία συνοριακής περιπολίας βρίσκονται υπό κατασκευή: «Για να αυξήσουμε περαιτέρω τις δυνατότητές μας, θα ανανεωθεί η υποδομή των συνόρων, θα εισαχθεί σύγχρονος εξοπλισμός τεχνικής επιτήρησης και θα κατασκευαστούν νέα πλοία συνοριοφυλάκων, που προορίζονται για ένα ευρύ φάσμα εργασιών επιτήρησης των συνόρων στην Αρκτική».

Η Δύση προσπαθεί επίσης να χρησιμοποιήσει περιβαλλοντολόγους για να υποκινήσει τα αισθήματα διαμαρτυρίας στον τοπικό πληθυσμό στην Αρκτική.

«Ξένες χώρες και διεθνείς περιβαλλοντικοί οργανισμοί, τονίζουν δήθεν τα προβλήματα προστασίας των δικαιωμάτων των μικρών αυτόχθονων πληθυσμών του Βορρά και την προστασία του περιβάλλοντος, προσπαθώντας να διεγείρουν αισθήματα διαμαρτυρίας στον τοπικό πληθυσμό».

Στις 28 Μαΐου, ο Kulishov είχε ήδη δηλώσει ότι η FSB ήταν έτοιμη να αυξήσει αμέσως τον αριθμό των συνοριοφυλάκων στα σύνορα με την περιοχή του Καλίνινγκραντ σε περίπτωση απειλής.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί