Υποκρισία: Η Ουάσινγκτον θα διαθέσει νέα ανθρωπιστική βοήθεια 240 εκ. δολαρίων για τους πρόσφυγες

Αφού εκδιώκει από παντού τους ανθρώπους με πολέμους μετά δήθεν τους βοηθά με εκατ. δολάρια.

Οι ΗΠΑ θα διαθέσουν 240 εκατομμύρια δολάρια (245,21 εκατομμύρια ευρώ) σε νέα ανθρωπιστική βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των προσφύγων και των μεταναστών στο Δυτικό Ημισφαίριο, όπως δήλωσε χθες ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Μιλώντας σε μία εκδήλωση που είχε ως θέμα τη μετανάστευση στο πλαίσιο μιας διάσκεψης του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) στη Λίμα του Περού, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι η διανομή της βοήθειας θα γίνει μέσω των υπηρεσιών υγείας, της διάθεσης καταφυγίων, της εκπαίδευσης, αλλά και της χορήγησης νομικής βοήθειας.

“Η υποστήριξη αυτή, θα βοηθήσει τις κοινότητες που φιλοξενούν πληθυσμούς μεταναστών, να τους αφομοιώσουν καλύτερα, μέσω και της χρηματοδότησης προγραμμάτων υποστήριξης των μεταναστών, αλλά και της διαδικασίας αιτήσεων, προκειμένου να λάβουν επίσημο καθεστώς παραμονής”, δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών βρίσκεται στο Περού, που είναι ο τελευταίος σταθμός μίας περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, διάρκειας μιας εβδομάδας.

Η περιοδεία, πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την επαναβεβαίωση της δέσμευσης των ΗΠΑ προς την περιοχή, σε μία περίοδο κατά την οποία, το επίκεντρο άσκησης της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής βρίσκεται αλλού, με έμφαση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ωστόσο, η μετανάστευση παραμένει μία σοβαρή περιφερειακή πρόκληση, που ο ίδιος επεδίωξε να θέσει στη διάρκεια της περιοδείας του.

amna/ eurokinissi

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί