Οι άνθρωποι στην Γαλλία πρέπει να εργάζονται περισσότερο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αντουάν Αρμάν εξηγώντας ότι το γεγονός ότι οι Γάλλοι εργάζονται λιγότερο σε σχέση με τους εταίρους τους στην Ευρώπη σημαίνει χαμηλότερες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές και ζημιώνει την γαλλική οικονομία.
«Κατά μέσον όρο, ένας Γάλλος εργάζεται σαφώς λιγότερο από τους γείτονές του, σε ετήσια βάση», δήλωσε ο γάλλος υπουργός στο C News TV.
«Η συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι χαμηλότερες εισφορές κοινωνικής ασφάλειας, λιγότερα χρήματα για την χρηματοδότηση του κοινωνικού μας μοντέλου, λιγότερα φορολογικά έσοδα και εν τέλει λιγότερες δουλειές και λιγότερη οικονομική ανάπτυξη».
Η Γαλλία, η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης, επιδιώκει την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 5% του ΑΕΠ κατά το 2025.
Τα συνδικάτα υποστήριξαν την εφαρμογή του 35ωρου το 2000, αλλά η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος με την αύξηση του ορίου ηλικίας συνάντησε λυσσώδη αντίσταση.
«Ας δουλέψουμε λίγο περισσότερο, συλλογικά εννοώ, αρχίζοντας από την διασφάλιση ότι όλοι τηρούν το ωράριο εργασίας που τους αντιστοιχεί σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν λέει ότι λαμβάνει “μέσω φίλων” μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ
- Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας
- Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος της 77χρονης για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ενέργεια – Ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη για το Σχέδιο Δέκα Σημείων
- Το Ιράν έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Δεν είναι… νυχτερινό κλαμπ, αλλά αυτοκινητόδρομος στην Κίνα, Vid
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα μεγάλο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών









