Υποχθόνιο σχέδιο με στόχο Ρωσία/Λευκορωσία: Ένα μικρό γεγονός που αρκεί να φέρει λαίλαπα

Τι μεταδίδεται...

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας , ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο  προειδοποίησε  για προγραμματισμένες εδαφικές αναθεωρήσεις που σχεδιάζει η αντιπολίτευση που λειτουργεί από την εξορία στο εξωτερικό, κινήσεις που μπορούν να οδηγήσουν την περιοχή στον όλεθρο!

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπολίτευση σκοπεύει να παραχωρήσει το δυτικό μισό της Λευκορωσίας στην Πολωνία με αντάλλαγμα τμήματα της δυτικής Ρωσίας – σε περίπτωση που η Δύση πετύχει στον πόλεμο αντιπροσώπων της στην Ουκρανία και επιφέρει ήττα στην Ρωσία. Αυτά τα σχέδια μπορεί να φαίνονται για την ώρα ανεφάρμοστα, ωστόσο δεν αποκλείεται, αργά ή γρήγορα, να οδηγήσουν σε κλιμάκωση, μιας και η ρωσική πλευρά ίσως αναγκαστεί να εξαλείψει μια και καλή την απειλή εναντίον της!

Στο Μεσοπόλεμο -δηλαδή μεταξύ του Πρώτου και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου- η Πολωνία ήλεγχε αυτή την περιοχή, ενώ το βραχύβιο κράτος της Λευκορωσίας, που εμφανίστηκε μόλις μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεκδίκησε αρκετές ρωσικές περιοχές.

Ο Ιβάν Τέρτελ, ο επικεφαλής της εσωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών της Λευκορωσίας – που εξακολουθεί να ονομάζεται KGB εκεί – είπε στα εθνικά μέσα ενημέρωσης στα μέσα Δεκεμβρίου ότι η Λευκορωσία προετοιμαζόταν για τρομοκρατικές επιθέσεις από την Πολωνία, παρόμοιες με εκείνες που είχαν ήδη πραγματοποιηθεί από τους Ουκρανούς.

 Κάτω από την προηγούμενη πολωνική κυβέρνηση, η Πολωνία προσπάθησε να πραγματοποιήσει μια έγχρωμη επανάσταση στη Λευκορωσία το καλοκαίρι του 2020 και στην συνέχεια φιλοξένησε μερικά από τα στελέχη της αντιπολίτευσης που υποστηριζόταν από την Δύση, αφού αυτή η προσπάθεια απέτυχε. Ωστόσο, η νέα εξίσου διεθνιστική πολωνική κυβέρνηση υιοθέτησε αυτές τις αντι-λεκορωσικές πολιτικές με προφανή εδαφικά οφέλη αλλά και εντολές από το ΝΑΤΟ!

Πριν επιστρέψει στην εξουσία ο υποστηριζόμενος από το Βερολίνο Ντόναλντ Τουσκ, η προηγούμενη κυβέρνηση σχεδίαζε να αποκαταστήσει το χαμένο καθεστώς της μεγάλης δύναμης της Πολωνίας δημιουργώντας μια σφαίρα επιρροής στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη χρησιμοποιώντας την λεγόμενη «Πρωτοβουλία Τριών Θαλασσών». Αυτή η πρωτοβουλία προβλέπει την συμπερίληψη της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας, ιδιαίτερα των δυτικών περιοχών της χώρας, που ήταν υπό τον έλεγχο της Βαρσοβίας κατά τον Μεσοπόλεμο! Αυτό το σχέδιο θα γίνει πλέον  μέρος του σχεδίου  της Γερμανίας «Ευρωπαϊκό Φρούριο», σχολιάζουν ΜΜΕ.

Επιπλέον, η Γερμανία επανέλαβε πρόσφατα την πορεία της προς το καθεστώς της μεγάλης δύναμης, που απαιτεί την υποταγή της Πολωνίας, σε μια παραλλαγή αυτού που ισχυρίστηκε ο αείμνηστος Zbigniew Brzeziński για την Ρωσία: Η Ρωσία πρέπει να προσαρτήσει την Ουκρανία για να γίνει ξανά αυτοκρατορία.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τα προαναφερθέντα σχέδια επειδή χρειάζονται κάποιον που θα φέρει το βάρος του περιορισμού της Ρωσίας στην Ευρώπη, ώστε στη συνέχεια να επιστρέψουν στην Ασία για να συγκρατήσουν την Κίνα, τονίζουν αναλυτές. Δεδομένων αυτών των γεωστρατηγικών αλλαγών, η υβριδική επιθετικότητα της Πολωνίας κατά της Λευκορωσίας μπορεί να θεωρηθεί ως ενέργεια εγκεκριμένη από την Γερμανία και κίνδυνο πρόκλησης γεγονότων, τα οποία θα οδηγήσουν την περιοχή στον πολεμικό όλεθρο, ο οποίος, βάσει ιστορικής εμπειρίας, ξεσπά συνήθως από μικρή αιτία!

Όπως σχολιάζουν ρωσικά ΜΜΕ:

Για να είμαστε σαφείς: η πιθανότητα η Ρωσία να χάσει τον πόλεμο της με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι μηδενική. Αυτό σημαίνει ότι το να φανταζόμαστε εδαφικές αναθεωρήσεις εις βάρος της Λευκορωσίας είναι καθαρά κάτι το θεωρητικό. Ωστόσο, αυτές οι διανοητικές ασκήσεις της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας αποκαλύπτουν τις στρατηγικές προθέσεις των τριών παραγόντων Γερμανία, Πολωνία και ΗΠΑ. Και αυτές τις προθέσεις αξίζει να τις φέρουμε στην συνείδηση ​​του κοινού, προκειμένου να γνωρίζει ποιός θα φέρει την ευθύνη σε περίπτωση ξεσπάσματος μεγάλου πολέμου!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί