Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε πως έχει δώσει εντολή στον πρέσβη της Ελλάδας στο Ισλαμαμπάντ, να μεταβεί στην Καμπούλ – εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες – για να βοηθήσει στις προσπάθειες απεγκλωβισμού ατόμων ελληνικού ενδιαφέροντος.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Ο Πρέσβης μας στο Ισλαμαμπάντ, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, αναμένεται να μεταβεί, υπό τον όρο ότι οι συνθήκες ασφαλείας το επιτρέπουν, στην Καμπούλ, προκειμένου να συντρέξει επί τόπου στις προσπάθειες απεγκλωβισμού ατόμων ελληνικού ενδιαφέροντος.
Παράλληλα, δόθηκε εντολή σε Πρεσβείες μας σε κράτη-μέλη ΕΕ και Ουάσινγκτον, όπως ζητηθεί από Ευρωπαίους εταίρους και ΗΠΑ να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στον Έλληνα Πρέσβη από τις επί τόπου Πρεσβείες τους».
Πηγή: protothema. gr / photo screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Ναι» από Ευρωβουλή σε σχέδιο που διευκολύνει τις εκτρώσεις
- Κάλεσμα Μητσοτάκη σε βουλευτές της ΝΔ να τον επισκεφθούν στο Μαξίμου εν μέσω αγροτικών μπλόκων
- Βρετανία: Εκβιάζουν πασίγνωστο Ρώσο ολιγάρχη για να του πάρουν 3,3 δις δολάρια – ΒΙΝΤΕΟ
- Στη Γαλλία αύριο ο Ν. Δένδιας, για την τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη φρεγάτα Belharra «Κίμων»
- Ρώσος ΥΠΑΜ: Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο μέχρι το 2030 – 1,5 εκατ. στρατιώτες οι ουκρανικές απώλειες, vid
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη: Ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι
- Μελόνι για κλοπή ρωσικών κεφαλαίων: «Δεν στηρίζουμε καμία σχετική απόφαση»
- Μητσοτάκης: Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε εκτόνωση της κατάστασης με τους αγρότες
- Πούτιν: «Ψέματα και υστερίες ότι θα επιτεθούμε στην Ευρώπη» – Τι είπε για ΝΑΤΟ και Oreshnik, vid
- Διορθώθηκε το πρόβλημα με τις… παρακρατήσεις αγροτικών ενισχύσεων









