Πρόκειται για στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός της Ευρώπης, κάτι το οποίο είχαμε αποφύγει από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.
Επισημαίνει ότι σύμφωνα με την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής, καταδικάζουμε τη στρατιωτική επιδρομή εναντίον μιας χώρας ανεξάρτητης, κυρίαρχης και εδαφικά ακέραιης.
Αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προχώρησε σε διευθετήσεις για να βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής και σημειώνει:
«Ασφαλώς η ΕΕ δεν θα απαντήσει στρατιωτικά αλλά με την επιβολή κυρώσεων. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί οι κυρώσεις ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις σε όλα τα κράτη μέλη περιλαμβανομένης και της Κύπρου. ‘Επαναλαμβάνω ότι οι αποφάσεις θα γίνουν σε πνεύμα ενότητας, η οποία είναι το πιο ισχυρό όπλο το οποίο διαθέτουμε.
Καλούμε έστω και την υστάτη στιγμή να υπάρξει κατάπαυση του πυρός για την αποφυγή θυμάτων μεταξύ αμάχων και επιστροφή στη διπλωματική οδό».
Όσον αφορά στους Κύπριους που βρίσκονται στην Ουκρανία, ανέφερε ότι το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ενεργοποιηθεί και βρίσκεται στη διάθεσή των πολιτών για παροχή προξενικής βοήθειας και ενδεχόμενη εφαρμογή σχεδίων εκκένωσης.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Σκότωσέ το με φωτιά»: Αστροναύτης της NASA φωτογράφισε παράξενο “πλάσμα”…Τι ήταν!
- Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λένε ότι αντιμετωπίζουν ιρανικές επιθέσεις με drones και πυραύλους
- Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 115 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων αμυντικών τεχνολογιών αιχμής σε χρόνο ρεκόρ, παρουσίασε η Ε.Ε.
- Ποιο νησί του Αιγαίου βρίσκεται μεταξύ των πιο υποσχόμενων τουριστικών προορισμών της Ευρώπης για τους Γερμανούς
- Αμερικανός παράτησε την δικηγορία στα 41 και έγινε συνταξιούχος στην Πορτογαλία…Πόσα εξοικονόμησε
- Χωρίς την Ρωσία δεν τους βγαίνουν οι αριθμοί – Τι σχολιάζεται σε σχέση με τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου
- Τουρκικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από drones κοντά στα στενά του Βοσπόρου
- Η πρόεδρος του Μεξικού επαναβεβαιώνει ότι η χώρα της θα τηρήσει συμφωνία με την Κούβα για την αποστολή γιατρών
- Αναπάντεχα ευρήματα έρευνας για τη μαγειρική στο σπίτι – Ποια επίδραση φάνηκε να έχει στους ηλικιωμένους
- Στον ΟΗΕ, το δουλεμπόριο Αφρικανών ανακηρύσσεται «το πιο βαρύ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»









