Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας χαρακτήρισε τη σύλληψη και την προφυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου οπισθοδρόμηση για τη δημοκρατία στην Τουρκία, καλώντας η δίκη του αντιπολιτευόμενου να είναι δίκαιη και να τύχει σεβασμού το κράτος δικαίου.
«Ο πολιτικός ανταγωνισμός δεν πρέπει να διεξάγεται μέσω των δικαστηρίων και των φυλακών», σχολίασε εκπρόσωπος της γερμανικής διπλωματίας.
Οι ίδιες αρχές πρέπει να τηρηθούν στις υποθέσεις των εκατοντάδων διαδηλωτών που τέθηκαν υπό κράτηση, συμπλήρωσε.
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ηγετική μορφή της τουρκικής αντιπολίτευσης που αναμενόταν να είναι ο αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επόμενες προεδρικές εκλογές, οι οποίες κανονικά θα γίνουν το 2028, συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη. Πλέον είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για «διαφθορά» και «τρομοκρατία». Η προφυλάκισή του διατάχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για «διαφθορά». Οι αιρετός απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος του, τις χαρακτηρίζει «ανυπόστατες» και «ανήθικες».
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν μετά τη σύλληψη του πολιτικού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), αψηφώντας τις απαγορεύσεις των αρχών. Εκατοντάδες συνελήφθησαν.
Το ΥΠΕΞ της Γερμανίας θύμισε ότι ο σεβασμός των δημοκρατικών αρχών και του κράτους του δικαίου παραμένουν ακρογωνιαίος λίθος της σχέσης με την Τουρκία, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε επίπεδο ΕΕ.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε πανελλαδική απεργία στις 25/2 κατεβαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό
- Ο Chance The Rapper έγινε εκπρόσωπος εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης
- “Μοιάζει με τον Σρεκ!”: Το διαδίκτυο τρολάρει τα νομίσματα με την Βασίλισσα Ελισάβετ
- Απίστευτο! 28χρονη γυναίκα κατάπιε κατά λάθος κουτάλι 17 εκατοστών
- Πληθαίνουν τα ρομποτικά βοηθητικά συστήματα στα νοσοκομεία της Κίνας, vid
- «Κράτος – Γονέας»! Τι ακριβώς ετοιμάζεται στην Ελλάδα;
- Su-57 πέμπτης γενιάς παραδίδονται συνεχώς στις ρωσικές Ε.Δ., vid
- Γκρεμοτσακίστηκαν στο Bobsled! Δείτε το βίντεο με τους Αμερικανούς στην Ιταλία, vid
- ΒΙΝΤΕΟ: Οι ψύχραιμες καμηλοπαρδάλεις που εν μέσω σφοδρής καταιγίδας δεν μπορούν να κρυφτούν πουθενά!
- Γεωργιάδης για Μαρέβα Μητσοτάκη: «Χειρουργήθηκε στο ΚΑΤ»









