Στις 140 ημέρες εφαρμογής των συστηματικών ελέγχων στα γερμανικά σύνορα, η ομοσπονδιακή αστυνομία απέτρεψε πάνω από 20.000 παράνομες εισόδους, ενώ συνέλαβε περισσότερους από 500 λαθροδιακινητές.
Σύμφωνα με στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών που αποκαλύπτει το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, από τον Σεπτέμβριο του 2024, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή των αυστηρότερων ελέγχων στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας, απετράπησαν 22.243 παράνομες είσοδοι και 13.786 άτομα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα απωθήθηκαν ήδη επιτόπου. Συνελήφθησαν ακόμη 518 λαθροδιακινητές και εκτελέστηκαν 3.306 εκκρεμή εντάλματα σύλληψης, ενώ εντοπίστηκαν 396 άτομα από τον εξτρεμιστικό ή το ισλαμιστικό χώρο.
Τον περασμένο μήνα η ομοσπονδιακή αστυνομία απέτρεψε 5.147 παράνομες εισόδους, ενώ τον Ιανουάριο του 2024 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 6.906 και το 2023 7.588. Για ολόκληρο το 2024 έχουν καταγραφεί 83.572 παράνομες είσοδοι και το 2023 αναφέρθηκαν αντίστοιχα 127.549.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στον εορτασμό του πρώτου χρόνου του Μουσείου «Σπίτι του Ελύτη» ο Ν. Δένδιας
- Βρετανία: Μόνο ένας άνδρας θεωρείται ύποπτος από την αστυνομία για την επίθεση σε τρένο
- Αυτά είναι τα καταστήματα ΕΛΤΑ που δεν θα λειτουργούν από αύριο Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Η Τζένιφερ Λόρενς ζήτησε βοήθεια από το ChatGPT…για αυτό το λόγο
- Το “τσιουάουα” Βέλγιο απειλεί ότι θα ισοπεδώσει την…Ρωσία! Επικό βίντεο
- Στα Βορίζια Ηρακλείου μεταφέρθηκε η σορός του 39χρονου θύματος του μακελειού
- Η Χαμάς ανακοινώνει ότι θα παραδώσει τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων απόψε στις 8 το βράδυ
- Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει ειδική αξιολόγηση του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μητροπόλεως
- Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις του μακελειού στα Βορίζια









