Υπ. Οικονομικών ΗΠΑ τη στιγμή που οι πάντες ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ: «Έκανα ΛΑΘΟΣ για τον πληθωρισμό»

Νομίζουν πως με μία ψεύτικη συγνώμη θα γλιτώσουν...

Η Τζάνετ Γέλεν παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος στο παρελθόν σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι η ίδια έκανε λάθος στο παρελθόν σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού, αλλά τόνισε ότι η αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα του προέδρου Τζο Μπάιντεν και ο ίδιος υποστηρίζει τις ενέργειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) προκειμένου να επιτύχει τον παραπάνω στόχο.


Σε ερώτηση του CNN, αν η ίδια έκανε λάθος υποβαθμίζοντας την απειλή του πληθωρισμού σε δημόσιες δηλώσεις της κατά την προηγούμενη χρονιά, η Γέλεν είπε: «Νομίζω ότι έκανα λάθος σχετικά με την πορεία που θα μπορούσε να έχει ο πληθωρισμός».

«Όπως ανέφερα, υπήρξαν αναπάντεχα και μεγάλα πλήγματα για την οικονομία, που ενίσχυσαν την αύξηση των τιμών στην ενέργεια και στα είδη διατροφής, αλλά και προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού που επηρέασαν άσχημα την οικονομία μας. Την περίοδο εκείνη δεν είχα κατανοήσει πλήρως τις διαστάσεις αυτές», είπε η Γέλεν προσθέτοντας ότι τα πλήγματα για την οικονομία κυμαίνονται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μέχρι τα πρόσφατα λοκντάουν για την COVID-19 στην Κίνα.

«Έτσι, τα πλήγματα για την οικονομία συνεχίστηκαν, αλλά ο πληθωρισμός είναι η πρώτη ανησυχία για τον πρόεδρο Μπάιντεν», είπε η Γέλεν. Ο Μπάιντεν «πιστεύει δυναμικά και υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Fed για να κάνει τα βήματα που είναι αναγκαία» για τη μείωση του πληθωρισμού, πρόσθεσε η Γέλεν.

(φωτο:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί