Ξεσηκωμός κατά ΗΠΑ!!! Πρόεδρος Μεξικού: Είναι ψεύτες

Τι δήλωσε ο Ομπραδόρ...


Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στην Οαχάκα του Μεξικού, ο Λόπες Ομπραδόρ αντέδρασε με οργή στην έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει κάνει αναφορές για παράνομες δολοφονίες από τις μεξικανικές αρχές, καθώς και αναγκαστικές εξαφανίσεις, βασανιστήρια και άλλη απάνθρωπη μεταχείριση αμάχων.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν επίσης το Μεξικό για διαφθορά και ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα.

Όταν ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς από έναν δημοσιογράφο, ο López Obrador είπε:

“Αυτό δεν είναι αλήθεια. Είναι ψεύτες […] Δεν αξίζει να εκνευρίζεσαι”.

Οι σχέσεις με την Ουάσιγκτον έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω μιας σειράς απαγωγών Αμερικανών πολιτών στο βόρειο Μεξικό, συμπεριλαμβανομένης μιας υπόθεσης κατά την οποία δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από μια ομάδα που συνδέεται με καρτέλ ναρκωτικών.

Ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε «ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να μιλήσουν για ανθρώπινα δικαιώματα όσο ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι φυλακισμένος». Ούτε μπορούν να μιλήσουν για αντιμονοπωλιακή βία «ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βομβαρδίζει τον αγωγό Nord Stream» ή για δημοκρατία «ενώ συλλαμβάνει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ».

photo freepik

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί