Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στην Οαχάκα του Μεξικού, ο Λόπες Ομπραδόρ αντέδρασε με οργή στην έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει κάνει αναφορές για παράνομες δολοφονίες από τις μεξικανικές αρχές, καθώς και αναγκαστικές εξαφανίσεις, βασανιστήρια και άλλη απάνθρωπη μεταχείριση αμάχων.
Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν επίσης το Μεξικό για διαφθορά και ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα.
Όταν ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς από έναν δημοσιογράφο, ο López Obrador είπε:
“Αυτό δεν είναι αλήθεια. Είναι ψεύτες […] Δεν αξίζει να εκνευρίζεσαι”.
Οι σχέσεις με την Ουάσιγκτον έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω μιας σειράς απαγωγών Αμερικανών πολιτών στο βόρειο Μεξικό, συμπεριλαμβανομένης μιας υπόθεσης κατά την οποία δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από μια ομάδα που συνδέεται με καρτέλ ναρκωτικών.
Ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε «ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να μιλήσουν για ανθρώπινα δικαιώματα όσο ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι φυλακισμένος». Ούτε μπορούν να μιλήσουν για αντιμονοπωλιακή βία «ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βομβαρδίζει τον αγωγό Nord Stream» ή για δημοκρατία «ενώ συλλαμβάνει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ».
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιοί ζητούν να καθιερωθούν υποχρεωτικοί έλεγχοι σε όλα τα κτίρια της χώρας;
- Στα αστέρια θέλει να πάει ο Έλον Μασκ: Το σχόλιο σε φωτογραφία του Artemis ΙΙ
- Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 17χρονος για βιασμό 14χρονης
- Ο Μακρόν χαιρετίζει την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Δραστικές αλλαγές στις παραπομπές σε ειδικούς γιατρούς: Τι πρέπει να ξέρουν οι πολίτες
- Ιράκ: Ελεύθερη η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Κίτλσον
- Ινδονησία: 24χρονη γυναίκα ξεφύλλιζε παλιό άλμπουμ και μία φωτογραφία την άφησε άφωνη
- Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός επιχείρησε να πατήσει αστυνομικό για να αποφύγει έλεγχο
- Μετά το πετρέλαιο, πτώση σημειώνουν και οι τιμές στο ευρωπαϊκό φυσικό αέριο
- «Ποιός κέρδισε λοιπόν;»: Άκρως ενδιαφέρουσα ανάρτηση Μεντβέντεφ για την συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν









