Ξένος τύπος: «Αλεξανδρούπολη, το σημαντικότερο μέρος στη Ν.Α. Ευρώπη λόγω ΝΑΤΟ» – Επομένως ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ των Ρώσων;

Το σκέφτηκαν αυτό τα "μεγάλα μυαλά" της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας;

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πιο σημαντικό μέρος στη νοτιοανατολική Ευρώπη, από πολιτικής και στρατιωτικής άποψης, από την Αλεξανδρούπολη», σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην έντυπη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας, «το λιμάνι της Θράκης έχει καθιερωθεί ως σταθμός μεταφόρτωσης για τις προμήθειες όπλων από τη Δύση σε χώρες της του Εύξεινου Πόντου, δηλαδή τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία».

Έτσι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στην Ελλάδα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει χαρακτηριστεί ως «το λιμάνι του ΝΑΤΟ».

Επιπλέον, «ένας πλωτός τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου βρίσκεται εκεί υπό κατασκευή, με στόχο να μειώσει την ενεργειακή εξάρτηση της περιοχής από τη Ρωσία».

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, «τουλάχιστον εξίσου σημαντική είναι η σημασία της περιοχής και για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, αλλά και του ίδιου του ΝΑΤΟ».

Και συνεχίζουν οι Γερμανοί αρθρογράφοι:

«Ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Αμερική, η Ελλάδα θέλει φυσικά να οχυρωθεί απέναντι στην πολιτική της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, την οποία η Αθήνα θεωρεί απρόβλεπτη, αναθεωρητική και απειλητική.

Ακριβώς επειδή η νεο-οθωμανική ρητορική του Ερντογάν επισκιάζεται επί του παρόντος από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θεωρεί λιγότερο απειλητική την Τουρκία».

(Με πληροφορίες από Deutsche Welle – φωτο: eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί