«Ξεκινά ΠΕΙΡΑΜΑ με ΑΒΕΒΑΙΟ αποτέλεσμα»! Τι αποφάσισε η ΕΕ για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο!

Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο υπουργών ενέργειας της ΕΕ που συζήτησε την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει την σταδιακή κατάργηση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, στο πλαίσιο των κυρώσεων στην Μόσχα. Η πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη (3/5), αναμένεται να περιλαμβάνει εξαιρέσεις όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία.

Ρωσικά ΜΜΕ επικαλούνται άρθρο της γερμανικής εφημερίδα «Handelsblatt» από τον Ιανουάριο, το οποίο είχε τονίσει τους κινδύνους αυτής της κίνησης, χαρακτηρίζοντάς τους ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ.

Όπως αναφέρεται:

Το ίδιο ισχύει για το πετρέλαιο όπως και για το φυσικό αέριο: είναι δύσκολο να απειλήσει κανείς με μποϊκοτάζ όταν είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις. Η Γερμανία πλήττεται ιδιαίτερα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Τα σημεία συμφόρησης στον εφοδιασμό και η απότομη αύξηση των τιμών στην ανατολική Γερμανία είναι σχεδόν αναπόφευκτες εάν το ρωσικό πετρέλαιο, το οποίο έρχεται στο Βραδεμβούργο μέσω του αγωγού “Druschba” , σταματήασει. Οι εναλλακτικές λύσεις δεν είναι διαθέσιμες αρκετά γρήγορα, όχι στον απαιτούμενο βαθμό και όχι στη σωστή ποιότητα.

(…)

Η ελπίδα των Ευρωπαίων ότι άλλα κράτη θα απέχουν από την αγορά φθηνού ρωσικού πετρελαίου από αλληλεγγύη είναι αφελής. Το εμπάργκο πετρελαίου θα ήταν ένα πείραμα με αβέβαιο αποτέλεσμα».

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Η Γαλλίδα υπουργός Μπαρμπαρά Κομπιλί δήλωσε πως οι χώρες της ΕΕ θα συνεχίσουν να πληρώνουν σε ευρώ και σε δολάρια για το ρωσικό φυσικό αέριο και ότι το άνοιγμα δεύτερου λογαριασμού για μετατροπή των νομισμάτων σε ρούβλια αποτελεί μονομερή παραβίαση των συμβολαίων που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές.

Θυμηθείτε: ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ!!! Θα πληρώνουν τον Πούτιν ΜΥΣΤΙΚΑ, αλλά δημόσια θα τον βρίζουν! 

Παράλληλα καταδίκασε τη μονομερή απόφαση της Ρωσίας να διακόψει μονομερώς τις ροές φυσικού αερίου προς την Βουλγαρία και την Πολωνία και υπογράμμισε ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ θα φανούν αλληλέγγυες προς αυτές τις δύο χώρες. Μάλιστα στις 5 Μαΐου, η αρμόδια task force θα παρακολουθήσει την επάρκεια φυσικού αερίου σε αυτές τις δύο χώρες για να εξετάσει αν πρέπει να χορηγηθούν επιπλέον ποσότητες από άλλες χώρες της ΕΕ.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί