Ξεκινά η ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ της Μαριούπολης! Πούτιν: «Οι κάτοικοι στο Ντονμπάς θα έχουν ΚΑΘΕ ΑΝΕΣΗ»

Ενώ η Ευρώπη ετοιμάζεται ακόμα και για δελτίο στα καύσιμα!

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του είναι υποχρεωμένη να παρέχει άνετες συνθήκες για τους κατοίκους του Ντονμπάς τον ερχόμενο κρύο καιρό και, εάν χρειαστεί, να παράσχει στους ανθρώπους κατάλληλη στέγαση.

«Θα σας ζητούσα να είστε σε επαφή με την ηγεσία του LPR και του DPR για να λύσουμε αυτά τα ζητήματα, ειδικά επειδή τώρα είναι η κορύφωση του καλοκαιριού, αλλά ο χειμώνας δεν είναι μακριά. Είναι απαραίτητο οι άνθρωποι να περάσουν αυτόν τον χειμώνα σε κανονικές ανθρώπινες συνθήκες, ώστε αργότερα να αρχίσουν ήρεμα να χτίζουν αξιοπρεπείς κατοικίες για τους ανθρώπους», είπε ο Πούτιν.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Marat Khusnullin, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ζήτησε από τον πρόεδρο να εγκρίνει ένα σχέδιο για την αποκατάσταση της Μαριούπολης, το οποίο περιλαμβάνει πλήρη μεταμόρφωση της πόλης εντός τριών ετών.

Σημαντικές δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού Marat Khusnullin κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν:

Στους ιδιοκτήτες των πληγέντων κτιρίων στο DPR και το LPR θα διατεθούν εφάπαξ πληρωμές για επισκευές ύψους 6 χιλιάδων ρουβλιων ανά τετραγωνικό μέτρο

— Η Ρωσία θα κατασκευάσει ένα πολυεπιστημονικό ιατρικό κέντρο στη Μαριούπολη και ένα περιγεννητικό κέντρο στο Ντόνετσκ έως το 2023.

— Η Ρωσία θα εκδώσει πιστοποιητικά στέγασης στους κατοίκους της Μαριούπολης των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών.

— Φέτος θα αποκατασταθούν 90 εγκαταστάσεις κοινωνικής υποδομής – νηπιαγωγεία, σχολεία και νοσοκομεία.

scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί