ΞΕΚΑΘΑΡΟ μήνυμα Ρωσίας και Αιγύπτου στην Τουρκία! Αυτό να το ξεχάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Για πιθανότητα πολέμου κάνουν λόγο στο Ισραήλ…

Η Τουρκία έχει αυξήσει την στρατιωτική της επιρροή στη Λιβύη τους τελευταίους μήνες, στέλνοντας πλοία στις ακτές της χώρας αλλά και αεροπλάνα για μεταφορά οπλισμού, μισθοφόρους και drones.

Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post» πρόκειται για μια φαινομενική υποστήριξη της κυβέρνησης της Τρίπολης στην εμφύλια μάχη που δίνει με τις δυνάμεις στην ανατολική Λιβύη, αφού στην πραγματικότητα είναι μέρος της φιλοδοξίας της Άγκυρας για να αποκτήσει μεγαλύτερο ρόλο στα ενεργειακά της Μεσογείου.

Ταυτόχρονα επιδιώκει την αποδυνάμωση των μαχητών που υποστηρίζονται από την Αίγυπτο, προκαλώντας την αντίδραση του Καίρου, το οποίο το Σάββατο, προειδοποίησε ότι η προέλαση δυνάμεων της ΚΕΣ στη Σύρτη, 450 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε «απευθείας» επέμβαση στην χώρα. Αλλά και η Ρωσία έχει διαμηνύσει στην Άγκυρα πως δεν πρόκειται να παραδοθεί η Σύρτη στις δυνάμεις του Σάρατζ.

Η ΜΟΣΧΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Ο ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ:

Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει εχθρούς και δεν αποκλείεται, αν δεν κάνει πίσω, να πολεμήσει ακόμα και κατά της Αιγύπτου, την οποία η Ρωσία προσπαθεί να συγκρατήσει.

Το Κάιρο διεμήνυσε χθες πως δεν θα διστάσει να λάβει κάθε μέτρο για να εμποδίσει να τεθεί η Λιβύη υπό τον έλεγχο τρομοκρατικών ομάδων και ένοπλων παραστρατιωτικών.

Με άλλα λόγια η Τουρκία θα πρέπει να ξεχάσει την εξάπλωση των ισλαμιστικών και τουρκικών δυνάμεων προς τα ανατολικά παράλια της Λιβύης.

Αυτό δήλωσε ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι, απευθυνόμενος στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Λιβύη.

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας προειδοποίησε για τις συνέπειες των ξένων παρεμβάσεων στο έδαφος που σχετίζονται με τη στήριξη τρομοκρατικών ομάδων και πολιτοφυλακών μεταφέροντας ξένους μισθοφόρους και τρομοκράτες από τη Συρία στη Λιβύη με έναν τρόπο που αποσταθεροποιεί την εσωτερική ασφάλεια της Λιβύης και αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια των αραβικών χωρών.

Από την πλευρά του, ο Αραβικός Σύνδεσμος, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία, τόνισε την ανάγκη πολιτικής λύσης για την Λιβύη, υπογραμμίζοντας την «ανάγκη αποκατάστασης του εθνικού κράτους της Λιβύης και του ρόλου των θεσμικών οργάνων του στην υπηρεσία του λαού της Λιβύης, μακριά από ξένες παρεμβάσεις».

Το μήνυμα στην Τουρκία είναι σαφές! Θα το λάβει η Άγκυρα;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί