Ξαφνική ΚΡΙΣΗ Ρωσίας-Βουλγαρίας, «αγριεμένο» το Κρεμλίνο

«Δεν θα μείνει αναπάντητο αυτό που έγινε», λέει η Μόσχα

«Η απόφαση της κυβέρνησης της Βουλγαρίας να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες δεν θα μείνει αναπάντητη και πλήττει τις σχέσεις των δύο χωρών».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος τη επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι λίγες ώρες αφότου η Σόφια αποφάσισε να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες με την κατηγορία ότι διενεργούσαν κατασκοπεία.

Ο Ρώσος αξιωματούχος κατηγόρησε την Βουλγαρία, λέγοντας ότι «συμπλήρωσε τον κατάλογο των χωρών που εξυφαίνουν πανομοιότυπα σκάνδαλα κατασκοπείας κατά της Ρωσίας» προσθέτοντας ότι οι ανακοινώσεις «της εισαγγελίας της Βουλγαρίας και του υπουργείου Εξωτερικών σαν να έχουν γραφεί με καρμπόν».

Ο Λεονίντ Σλούτσκι δήλωσε επίσης ότι «η Τσεχία, η Νορβηγία, η Σλοβακία, η Αυστρία είναι οι χώρες που κατά την διάρκεια του 2020 προέβησαν στις ίδιες ενέργειες με παρόμοια στην ουσία επιχειρηματολογία». Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο ότι οι απελάσεις αυτές να συνιστούν «μέρος μια στρατηγικής περαιτέρω δαιμονοποίησης της Ρωσίας στην Ευρώπη».

Από την πλευρά της η ρωσική πρεσβεία στην Σόφια ανακοίνωσε ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να λάβει αντίστοιχα μέτρα ως απάντηση στις απελάσεις αυτές.

Ξαφνική κρίση λοιπόν μεταξύ Ρωσίας και Βουλγαρίας. Που θα οδηγήσει;;;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί