Βρετανικός οργανισμός ζητάει να απαγορευτεί η πυγμαχία με αφορμή τον θάνατο της νεαρής πυγμάχου

Ο οργανισμός Headway που ασχολείται με τις εγκεφαλικές κακώσεις προειδοποίησε ότι θάνατοι σαν της Ζακάρια θα συνεχιστούν.

Λίγες ώρες μετά τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο της Μεξικανής πυγμάχου Ζανέτ Ζακάρια, που υπέκυψε στα τραύματά της (δείτε εδώ), υπήρξαν αντιδράσεις εκ μέρους του βρετανικού οργανισμού για τους τραυματισμούς στον εγκέφαλο Headway.

«Είναι αδύνατο να φανταστούμε και μόνο την οδύνη του συζύγου και της οικογένειάς της για μια νέα γυναίκα που είχε όλη τη ζωή μπροστά της» είπε ο εκτελεστικός διευθυντής Πίτερ ΜακΚέιμπ για τη 18χρονη.

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί με όλους όσους την αγαπούσαν» πρόσθεσε.

Πρόσφατα, η Headway παρουσίασε στοιχεία στο βρετανικό Κοινοβούλιο σχετικά με την εγκεφαλική διάσειση στον αθλητισμό, πιέζοντας για λήψη περισσότερων μέτρων στην πυγμαχία

«Ρωτήσαμε για το αν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές και οι αθλητικές ομοσπονδίες σκέφτονται την επιβολή απαγορεύσεων και περιορισμών στις κεφαλιές στο ποδόσφαιρο και γιατί ακόμα επιτρέπουμε στους ανθρώπους να χτυπάνε ο ένας τον άλλο στο κεφάλι με τόση δύναμη;» εξήγησε ο ΜακΚέιμπ.

«Έχουμε επισημάνει τις συνέπειες –το έχουμε κάνει επανειλημμένα για δεκαετίες– και όμως ακόμα κανείς δεν είναι πρόθυμος να δει τους προφανείς και απαράδεκτους κινδύνους της πυγμαχίας» πρόσθεσε. «Μην έχετε καμία αμφιβολία, αυτή η τραγωδία θα επαναλαμβάνεται μέχρι να απαγορευτεί η πυγμαχία» κατέληξε ο ΜακΚέιμπ.

(sputniknews. gr / photo: screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί