Η Amber Maherloughnan πέταξε από το Γκάτγουικ του Λονδίνου στην Αττάλεια της Τουρκίας στις 5 Αυγούστου με την οικογένειά της για να απολαύσει διακοπές μιας εβδομάδας. Ωστόσο, η 28χρονη ήταν «σοκαρισμένη» όταν της είπαν ότι το διαβατήριο του εξάχρονου γιου της Ρούμπεν ήταν σχεδόν τέσσερις μήνες ληγμένο κατά την άφιξή της στην Τουρκία.
Η «τρομοκρατημένη» μητέρα ισχυρίζεται ότι τους «άρπαξαν» τα διαβατήρια και κρατήθηκαν για σχεδόν 24 ώρες από τις τουρκικές αρχές σε ένα δωμάτιο με άλλα 13 άτομα και μόνο μια «αηδιαστική» τουαλέτα για χρήση.
Ισχυρίζεται ότι τους έδωσαν σχεδόν καθόλου φαγητό ή νερό – μόνο μια «σάπια ντομάτα και ένα αυγό». Ο αρραβωνιαστικός της Άμπερ, Γουίλ Λαντ-Σμιθ, 31 ετών, προσπάθησε να πάρει ένα προσωρινό ταξιδιωτικό έγγραφο από την τουρκική πρεσβεία, ωστόσο αυτό δεν αποτελούσε εγγύηση ότι κάτι θα άλλαζε.
Η μητέρα αναγκάστηκε να πληρώσει για το «ανόητο λάθος» της, καθώς έπρεπε να πάνε σπίτι την επόμενη μέρα και να χάσουν το ταξίδι των 6.000 λιρών.
Μοιράστηκε μια σπαρακτική φωτογραφία του μικρού Ρούμπεν να κοιτάζει πένθιμα έξω από το παράθυρο του αεροπλάνου καθώς αναγκαζόταν να επιστρέψει σπίτι χωρίς να κάνει τις διακοπές του.
Μιλώντας στο Facebook, δημοσίευσε το στιγμιότυπο, με λεζάντα «ας είναι αυτό ένα μάθημα για όλους τους γονείς να ελέγχουν τα διαβατήρια των παιδιών τους».
Η Amber, που ζει στο Lewes του Ανατολικού Σάσεξ, είπε: “Ήταν φρικτό. Δεν θέλω να λυπηθώ τον εαυτό μου. Ήταν δικό μου λάθος.
“Αλλά ο τρόπος με τον οποίο μου συμπεριφέρθηκαν με ένα παιδί δεν ήταν δίκαιος. Αυτό ήταν το κομμάτι που με στενοχώρησε περισσότερο. Και πόσο εύκολα μπορεί να γίνει αυτό. Δεν έπρεπε ποτέ να με βάλουν στο αεροπλάνο. Ήταν παράβλεψη.
“Δυστυχώς, το διαβατήριο έληξε περίπου τρεις μήνες πριν. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη. Αλλά δουλειά τους είναι να ελέγχουν την ασφάλεια διαβατηρίων.”
Εξήγησε: “Ο αστυνομικός έλεγξε τα διαβατήριά μας και είπε ότι όλα ήταν καλά. Είδε του γιου μου και άρχισε να φωνάζει και να λέει “έρχεται η αστυνομία. Τα διαβατήριά σας έληξαν και δεν θα σας επιτραπεί να εισέλθετε στη χώρα”.
“Ήμουν σοκαρισμένη. Είπα “Λυπάμαι πολύ, δεν ξέρω τι να κάνω”. Ήμουν απολύτως τρομοκρατημένη. Δεν ήξερα τι επρόκειτο να συμβεί.”
Η Άμπερ είπε: «Υπήρχε ένα κρεβάτι χωρίς σεντόνι, χωρίς κουβέρτα, χωρίς μαξιλάρι, χωρίς τίποτα. Το πάτωμα ήταν αηδιαστικό, η τουαλέτα ήταν αηδιαστική.Ήταν απλώς αηδιαστικό. Μερικοί από τους φρουρούς με τρομοκρατούσαν.”
Το αεροδρόμιο Gatwick είπε ότι είναι ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας να ελέγχει τα διαβατήρια και να επιβιβάζει τους επιβάτες στις πτήσεις και ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λαβρόφ: Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει πυρηνικές δοκιμές εάν άλλη πυρηνική δύναμη τις επαναλάβει
- «Ναι» στη διάθεση καραμπινιέρων για την εκπαίδευση παλαιστινιακών δυνάμεων από την κυβέρνηση Μελόνι
- Τουρκία: Ζητούν ποινή κάθειρξης 2.000 ετών στον μεγαλύτερο αντίπαλο του Ερντογάν
- Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ισλαμαμπάντ
- Συνετρίβη τουρκικό C-130 στα σύνορα Γεωργίας-Αζερμπαϊτζάν – ΒΙΝΤΕΟ
- Για αυτό απαγορεύεται να ανοίγεις παράθυρα τον χειμώνα στη Ρωσία, vid
- Ρωσία: Το σχέδιο αεροπειρατείας του MiG κινδυνεύει να σύρει το ΝΑΤΟ σε απευθείας πόλεμο μαζί μας
- Δένδιας: Οι startups αποτελούν το μέλλον του αμυντικού μας οικοσυστήματος
- Θράκη: Έτσι φέρεται να «ξέφυγε» από τα μπλόκα των αγροτών ο Μητσοτάκης – Video
- Προς… de facto διχοτόμηση η Λωρίδα της Γάζας;









