Οι Εργατικοί του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ έχασαν την έδρα για το Κερφίλι στο κοινοβούλιο της Ουαλίας στις επαναληπτικές εκλογές από το κεντροαριστερό εθνικιστικό κόμμα Πλάιντ Κάμρι (Plaid Cymru) και κατέλαβαν την τρίτη θέση, πίσω από το Reform UK του Νάιτζελ Φάρατζ.
“Δεν κρύβω πόσο απογοητευτικό είναι το αποτέλεσμα”, δήλωσε ο υπουργός των Εργατικών Νικ Τόμας-Σίμοντς στο Sky News.
“Αντιμετωπίζουμε το αποτέλεσμα με ταπεινοφροσύνη, ακούμε”, σχολίασε.
Το Πλάιντ Κάμρι κέρδισε το 47% των ψήφων ενώ το Reform το 36% και οι Εργατικοί το 11%.
Οι επαναληπτικές εκλογές κρίθηκαν απαραίτητες μετά τον θάνατο Εργατικού βουλευτή και προηγήθηκαν των επικείμενων εκλογών για το κοινοβούλιο της Ουαλίας, τον Μάιο, που θα κρίνουν την έκταση της πτώσης των Εργατικών στην Ουαλία.
“Οι Εργατικοί βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση στην Ουαλία και αυτό απλώς επιβεβαιώνει την ευρύτερη εικόνα στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε στο BBC ο δημοσκόπος Τζον Κέρτις.
Οι δημοσκοπήσεις που επικεντρώνονται στις εκλογές για το βρετανικό κοινοβούλιο δείχνουν ότι η δημοτικότητα των Εργατικών έχει υποχωρήσει πολύ πίσω από το Reform UK από τον Ιούλιο που 2024 που σημείωσαν σαρωτική νίκη.
“Το Reform θα απογοητευτεί που ήρθε δεύτερο με 36% αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να μείνουμε με την ιδέα ότι αυτό, με κάποιο τρόπο, δείχνει ότι έδυσε το άστρο του Νάιτζελ Φάρατζ”, σχολίασε ο Κέρτις.
Οι εκλογές για το βρετανικό κοινοβούλιο δεν αναμένονται πριν από το 2029.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μάλλον απομακρύνεται η περίπτωση να τερματιστεί σύντομα η σύγκρουση στην Ουκρανία
- Τα πιο παράξενα πράγματα που κατέρριψαν παγκόσμιο ρεκόρ τη χρονιά που πέρασε
- Ποιός πρωθυπουργός έκανε… παρέα στον Τραμπ κατά την πρωτοχρονιάτικη γιορτή;
- Ρωσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο… μέτωπο, vid
- Το χιόνι έφτασε μέχρι τη θάλασσα: Είδαν “άσπρη μέρα” Λήμνος, Θάσος, Σαμοθράκη, Νάξος και Τήνος, vid
- Συλλυπητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στο Κραν Μοντανά
- Ευρώπη 2026: Η πικρή αλήθεια στις οθόνες σας, vid
- Ν. Παπαθανάσης: Η Ελλάδα το 2025 κατέγραψε ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από τον μέσο όρο της ευρωζώνης
- Συρία: Το ISIS σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες την Πρωτοχρονιά
- Ο Ζελένσκι ξέσπασε σε γέλια όταν τον ρώτησαν τι θα κάνει μόλις ο πόλεμος τελειώσει, vid









