Βρετανία: Η πρώην υπουργός Εσωτερικών κατηγορεί τον Ρίσι Σούνακ ότι «πρόδωσε τις υποσχέσεις που έδωσε»

Η πρώην υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπράβερμαν κατηγόρησε σήμερα τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ ότι πρόδωσε τις υποσχέσεις που έδωσε το Συντηρητικό κόμμα στους Βρετανούς περί καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης και ζήτησε «να αλλάξει επειγόντως πορεία».

Η Μπράβερμαν, που αποπέμφθηκε χθες από την κυβέρνηση μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις της για μια σειρά θεμάτων, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την απάντησή της, επιβεβαιώνοντας με την ευκαιρία αυτή ότι την «ευχαρίστησαν» δια τηλεφώνου για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

Στην επιστολή της κατηγορεί τον Σούνακ ότι αθέτησε τις υποσχέσεις που της έδωσε όταν εκείνη συμφώνησε να τον στηρίξει, πριν από έναν χρόνο. Μεταξύ αυτών ήταν η μείωση της νόμιμης μετανάστευσης, η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου για τη Βόρεια Ιρλανδία και άλλες.

«Κάποιος πρέπει να είναι ειλικρινής: το σχέδιό σας δεν λειτουργεί, υποστήκαμε ρεκόρ εκλογικών ηττών, η επανεκκίνηση απέτυχε και ο χρόνος μας τελειώνει. Πρέπει να αλλάξετε πορεία κατεπειγόντως» ανέφερε σε αυτήν την επιστολή που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ. «Είτε το χαρακτηριστικό στυλ διακυβέρνησής σας σημαίνει ότι είστε ανίκανος (σ.σ. να εφαρμόσει τις πολιτικές) ή, όπως θα έπρεπε να συμπεράνω τώρα, δεν είχατε ποτέ σκοπό να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας», πρόσθεσε.

Η άρνηση του Ρίσι Σούνακ να αποχωρήσει η Βρετανία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή να απαλλάξει τη χώρα από νόμους που «παρεμποδίζουν τη δυνατότητά μας να διώξουμε εκείνους που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι απλώς προδοσία της συμφωνίας μας αλλά επίσης προδοσία της υπόσχεσής σας προς τη χώρα να κάνετε ό,τι χρειαστεί για να σταματήσετε τα πλοία» με τα οποία διαπλέουν οι μετανάστες τη Μάγχη, συνέχισε.

Η Μπράβερμαν κατηγορεί επίσης τον πρωθυπουργό ότι «δεν διαμαρτυρήθηκε» για τις εκδηλώσεις «αντισημιτισμού και εξτρεμισμού» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί