Βρετανία: Φοιτήτρια πέθανε μετά από χρήση “αερίου γέλιου”

Μια μαθήτρια στην Βρετανία έχασε τη ζωή της μετά από μακροχρόνια χρήση αερίου γέλιου, καθώς εισέπνεε δύο έως τρία «μεγάλα μπουκάλια» της ουσίας κάθε μέρα, σύμφωνα με έρευνα για τον θάνατό της.

Η Έλεν Μέρσερ, 24 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τις υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, αφού ανέφερε ότι δεν μπορούσε να περπατήσει και ότι θα έπεφτε κατά την προσπάθειά της να σηκωθεί, σύμφωνα με το ιατροδικαστήριο του Berkshire .

Έλαβε θεραπεία από ιατρικό προσωπικό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Wexham Park Hospital, αλλά πέθανε περίπου 24 ώρες αργότερα στις 12:52 π.μ. της 10ης Φεβρουαρίου.

Η ανώτερη ιατροδικαστής Χάιντι Κόνορ είπε στην έρευνα ότι «μέρος της αιτίας θανάτου της» σχετίζεται με «αέριο οξείδιο του αζώτου», γνωστό και ως αέριο γέλιου.

Μια μεταθανάτια έκθεση διαπίστωσε ότι ο θάνατος της κας Mercer προκλήθηκε από αμφοτερόπλευρη πνευμονική θρομβοεμβολή, δηλαδή φλεβική θρόμβωση και «μακροχρόνιες επιπλοκές της χρήσης οξειδίου του αζώτου».


Η Michaela Kirtley, τεχνικός επειγόντων περιστατικών από την Phoenix Response Services, που εργαζόταν για την υπηρεσία South Central Ambulance Service, παρευρέθηκε στο σπίτι της κας Mercer στις 8 Φεβρουαρίου.

Όταν έφτασε στο σημείο, την έδειξε στην κρεβατοκάμαρα ο φίλος της κυρίας Mercer.

«Πήγα με προσοχή στο δωμάτιο», είπε.

«Δεν υπήρχαν καθόλου σεντόνια στο κρεβάτι. Υπήρχε μόνο το πάπλωμα, έντονα λεκιασμένο. Το δωμάτιο ήταν γυμνό.»

Είπε ότι η σκηνή της κατέστησε σαφές ότι είχε να κάνει με ένα «ευάλωτο άτομο».

Είπε ότι η κυρία Mercer «μιλούσε κανονικά» και το μόνο από τα ζωτικά της σημάδια που ήταν εκτός του φυσιολογικού εύρους ήταν ο καρδιακός της ρυθμός, ο οποίος θα μπορούσε να οφείλεται σε άγχος.

Η κυρία Mercer της είπε ότι είχε κάψει τα πόδια της αφού χύθηκε ένα γκαζάκι πάνω τους και ότι δεν μπορούσε να περπατήσει ή να πάει στην τουαλέτα για δύο εβδομάδες, είπε.

Είπε ότι η 24χρονη φαινόταν έξι μηνών έγκυος, ενώ ο φίλος της κυρίας Mercer της έδειξε ένα κουτί με γκαζάκια, τα οποία προσδιόρισε ως οξείδιο του αζώτου.

«Δεν είχα δει ποτέ τόσο μεγάλα μπουκάλια», είπε.

Είπε στην έρευνα ότι τα δοχεία ήταν 600 γραμμάρια και ότι ο φίλος της κυρίας Mercer είπε ότι έπαιρνε «δύο με τρία μπουκάλια» την ημέρα, αλλά είχε επιβραδύνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί