«Βλέπουμε τα αποτελέσματα που φθάνουν από τη Γαλλία, αλλά και την κατάσταση σε άλλες χώρες σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Το μάθημα που αντλώ από αυτό είναι ότι οφείλουμε να απαντήσουμε στις καθημερινές ανησυχίες» των ανθρώπων, δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Χίτσιν, στο βόρειο Λονδίνο.
Οι Βρετανοί θα ψηφίσουν την Πέμπτη στις βουλευτικές εκλογές και εδώ και μήνες οι δημοσκοπήσεις δίνουν νικητή με διαφορά το Εργατικό Κόμμα, έπειτα από 14 χρόνια διακυβέρνησης των Συντηρητικών.
«Οφείλουμε να δείξουμε την Πέμπτη στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ότι μόνο οι προοδευτικοί έχουν τις απαντήσεις στις προκλήσεις που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε», επέμεινε ο Κιρ Στάρμερ, πρώην δικηγόρος και από το 2015 βουλευτής, ο οποίος τέθηκε το 2020 επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος.
«Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την υπόθεση των προοδευτικών, αλλά οφείλουμε να το κάνουμε κατανοώντας γιατί (…) οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι από την πολιτική, θέτοντας και πάλι την πολιτική στην υπηρεσία των ανθρώπων και συνεχίζοντας να υπερασπιζόμαστε την ιδέα ότι η πολιτική είναι μια δύναμη στην υπηρεσία του καλού», υπογράμμισε επίσης.
Τις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας καταγράφηκε άνοδος του κόμματος της Μεταρρύθμισης του Ηνωμένου Βασιλείου (Reform UK), που τάσσεται κατά της μετανάστευσης και των πολιτικών κατά της κλιματικής αλλαγής και του οποίου ηγείται ο πρώην πρωταθλητής του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ. Το κόμμα έρχεται τρίτο στις δημοσκοπήσεις, παίρνοντας ψήφους από τη δεξιά του Συντηρητικού Κόμματος.
Μολονότι είναι το αναμφισβήτητο φαβορί, οι Εργατικοί ανησυχούν μήπως αυτό το μεγάλο υποτιθέμενο προβάδισμά τους κάνει μερικούς ψηφοφόρους να μην πάνε στις κάλπες.
«Η αλλαγή θα έρθει μόνο αν ψηφίσετε γι’ αυτή», επέμεινε έτσι σήμερα ο Κιρ Στάρμερ.
Τα τελευταία χιλιόμετρα «είναι πάντα τα πιο δύσκολα», πρόσθεσε εγκωμιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματός του για την έξοδο των δημόσιων υπηρεσιών από την κρίση, ιδιαίτερα στην υγεία και την παιδεία, την ανόρθωση της οικονομίας και «για να τελειώνουμε με το διχασμό» στην κοινωνία.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ταραντέλα: Ο πιο δημοφιλής χορός της Κάτω Ιταλίας με τις αρχαίες ελληνικές ρίζες, vid
- Φον ντερ Λάιεν: Αντιμέτωπη ξανά με πρόταση μομφής η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμφωνία “Mercosur”
- Η Γροιλανδία απειλεί να φέρει στην επιφάνεια «την βαθιά ασθένεια εντός της διατλαντικής συμμαχίας»
- “Ποιον δρόμο θα πάρεις Γροιλανδέ;”- Η ανάρτηση του Λευκού Οίκου με τα έλκηθρα σε σταυροδρόμι
- Κιάρα Φεράνι: Η κορυφαία influencer της Ιταλίας, αθωώθηκε για το «Pandorogate»
- Έληξε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με τον αντιπρόεδρο και τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
- «Οικία Κοκοβίκου»: Οι αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν στην αυλή του «Αντωνάκη και της Ελένης» – Δείτε εικόνες
- Παρούσα η Ρωσία στην Μέση Ανατολή – Τι φέρεται να ισχύει αυτή την στιγμή
- Η νέα παγκόσμια τάση! «Πυρετώδεις» διεργασίες στο παρασκήνιο
- Βίντεο με τη φρεγάτα «Κίμων» να μπαίνει σε ελληνικά νερά – «Το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού καταπλέει»









