Βρετανία: Ένας 75χρονος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία μιας αστυνομικού το 2005

Ένας 75χρονος άνδρας κρίθηκε ένοχος σήμερα για τη δολοφονία μιας αστυνομικού, κατά τη διάρκεια ληστείας σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο, στα τέλη του 2005, στη βόρεια Αγγλία, έπειτα από την οποία διέφυγε στο Πακιστάν

Έβδομος και τελευταίος ύποπτος που οδηγήθηκε ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης, ο Πιράν Ντίτα Χαν θεωρήθηκε ως ο εγκέφαλος της ένοπλης επίθεσης και πρέπει να θεωρηθεί ένοχος σαν να είχε «ο ίδιος πατήσει τη σκανδάλη αυτού του περίστροφου», δήλωσε η κατηγορούσα αρχή κατά τη διάρκεια της δίκης που διεξήχθη στο Λιντς.

Τη 18η Νοεμβρίου του 2005, η αστυνομικός Σάρον Μπεσενίφσκι, ηλικίας 38 ετών, έπεσε νεκρή από μια σφαίρα στο στήθος, μόλις είχε φθάσει στο σημείο της ένοπλης επίθεσης κατά ταξιδιωτικού γραφείου στο Μπράντφορντ, στη βορειοανατολική Αγγλία. Το θύμα συνόδευε μια άλλη αστυνομικός, που τραυματίστηκε στον ώμο. Καμία τους δεν ήταν οπλισμένη.

Αυτή η υπόθεση προκάλεσε σάλο στη Βρετανία και επανέφερε στο δημόσιο διάλογο το θέμα της αναγκαιότητας να οπλοφορούν σε μεγαλύτερο βαθμό οι αστυνομικοί, εκατοντάδες εκ των οποίων παρέστησαν στην κηδεία της συναδέλφου τους.

Ο Πιράν Ντίτα Χαν συνελήφθη στο Πακιστάν τον Ιανουάριο του 2020 και εκδόθηκε πριν από σχεδόν έναν χρόνο στη Βρετανία.

Αν και ο ίδιος αμφισβητεί τα όσα του καταλογίζουν οι αρχές σε σχέση με τη δολοφονία, παρουσιάστηκε ως ο εγκέφαλος της επιχείρησης, που έδωσε οδηγίες στους άλλους.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έχουν ήδη καταδικαστεί σε ποινές έως και σε ισόβια κάθειρξη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί