Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 5.000 υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών στη βορειοανατολική Βραζιλία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Η πόλη Ρεσίφε, πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκο, υπέστη το χειρότερο πλήγμα από την κακοκαιρία, καθώς 35 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και περίπου 1.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Βραζιλίας.
Στην πολιτεία Αλαγκόας αναφέρθηκαν δύο θάνατοι και περισσότεροι από 4.000 εκτοπισμένοι.
Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν 20 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε μια «μεγάλη κατολίσθηση» σε συνοικία της Ρεσίφε. Άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολίσθηση στην περιοχή Καμαραγίμπε.
Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια που κατέρρευσαν και κατολισθήσεις.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο 24ωρο στην πολιτεία Περναμπούκο.
Πέρυσι, εκατοντάδες Βραζιλιάνοι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις.
photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Χαρακόπουλος: Να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την πολύτιμη εθνική συνοχή
- «Έκρηξη» παραβάσεων ΚΟΚ στην Κ. Μακεδονία τον Μάρτιο – Πάνω από 2.900, κυρίως για υπερβολική ταχύτητα
- Πλοίο που μετέφερε σιτάρι βυθίστηκε στην Αζοφική θάλασσα – 1 νεκρός, 2 αγνοούμενοι
- Μπαράζ ελέγχων από ΑΑΔΕ: 5,6 εκατ. € αδήλωτες συναλλαγές και 50.000 παραβάσεις στο 1ο τρίμηνο 2026
- Έγινε ρουτίνα! Τρομακτικές ομοιότητες των πολέμων σε Ουκρανία και Ιράν
- Ροζαλία Λομπάρντο: Πώς ένα δίχρονο κοριτσάκι έγινε η “Ωραία Κοιμωμένη της Σικελίας”
- Πάνω από 1000 θετικές εμπειρίες γονέων για εκπαιδευτικούς στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
- Σοκ στην Ινδονησία: Νεκρό 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του – Κροκόδειλος το έσυρε στο ποτάμι, vid
- ΑΑΔΕ: Το TEK Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων – Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο
- Έκκληση του προέδρου του Λιβάνου Αούν για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ: “Να μη γίνει το νότιο τμήμα της χώρας νέα Γάζα”









