Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι «πιθανότατα» θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση – την πέμπτη από τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν, στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας, μαχαιρώθηκε στην κοιλιακή χώρα –, όπως έδειξαν οι ιατρικές εξετάσεις του σε νοσοκομείο της πόλης Νατάλ, όπου διακομίστηκε την Παρασκευή με «έντονους πόνους» στην κοιλιά.
Ο 70χρονος Μπολσονάρου υποχρεώθηκε να αποχωρήσει εσπευσμένα από εκδήλωση υποστηρικτών και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Ο γιατρός Αντόνιο Μασέντου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν πως ο Μπολσονάρου θα χρειαστεί νέα χειρουργική επέμβαση.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο Μπολσονάρου υποστήριξε πως ο γιατρός τον ενημέρωσε ότι «αυτή είναι η πιο σοβαρή επιπλοκή» μετά τον τραυματισμό του στην επίθεση που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή το 2018. «Αφού βίωσα τόσα επεισόδια τα τελευταία χρόνια, έχω συνηθίσει τον πόνο. Αλλά αυτήν τη φορά, ακόμη και οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι», υποστήριξε.
Τον προηγούμενο μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας αποφάσισε ομόφωνα να παραπέμψει σε δίκη τον Ζαΐχ Μπολσονάρου με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος. Κινδυνεύει πλέον με βαριά ποινή κάθειρξης, ενώ βλέπει και τις ελπίδες του να επιστρέψει μελλοντικά στην εξουσία να σβήνουν.
Έχει ήδη χάσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι μέχρι το 2030 για δυσφήμιση του εκλογικού συστήματος της χώρας, ελπίζει όμως ότι η απόφαση αυτή θα ακυρωθεί ώστε να μπορέσει να θέσει ξανά υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2026. Εάν όμως το Ανώτατο Δικαστήριο τον κρίνει ένοχο για απόπειρα πραξικοπήματος, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή πολυετούς κάθειρξης.
Ο νυν πρόεδρος Λούλα επέστρεψε στο ύπατο αξίωμα της χώρας για μια τρίτη θητεία το 2023, αφού στο μεταξύ είχε τις δικές του δοσοληψίες με τη δικαιοσύνη και μάλιστα φυλακίστηκε με την κατηγορία της διαφθοράς, αλλά στη συνέχεια η καταδίκη του ακυρώθηκε.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EFE
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έχετε ξαναδεί βαγόνι να… «μπάζει» χιόνι; Vid
- Συνέβη στο Μίσιγκαν και δεν είναι ΑΙ: Χαρτί υγείας…πάγωσε στον αέρα! vid
- Σε τροχιά υλοποίησης η ανακαίνιση του κτιριακού συγκροτήματος της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών
- Κυβερνητική σύσκεψη για το Εθνικό Απολυτήριο – Τι αλλαγές έρχονται στην Παιδεία
- Viral έγινε 12 χρονη στις ΗΠΑ – Δείτε τι έφτιαξε στο χιόνι! ΒΙΝΤΕΟ
- Τι αλλάζει το 2026 για τις επιχειρήσεις – Οι έξι κρίσιμες προκλήσεις
- Ουκρανοί: Οι Ρώσοι εκτόξευσαν τη νύχτα πάνω από 450 drones και 60 πυραύλους
- Ανώτερος αξιωματούχος των Εμιράτων εκτίμησε ότι η Τεχεράνη “πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία” με την Ουάσινγκτον
- Ταξί χωρίς οδηγό: Σε ποιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά;
- ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν ανέργους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος









