Πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στη Βουλγαρία στις 27 Οκτωβρίου, οι έβδομες μέσα σε τρία χρόνια, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ.
Ο Ράντεφ δήλωσε πως μία υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Ντίμιταρ Γκλάφτσεφ θα ορκιστεί στο κοινοβούλιο της Βουλγαρίας αύριο, Τρίτη, για να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.
“Αύριο θα εκδώσω επίσης διάταγμα για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 27 Οκτωβρίου”, δήλωσε ο Ράνντεφ μετά την παρουσίαση από τον Γκλάφτσεφ της κυβέρνησής του στον πρόεδρο.
Η Βουλγαρία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει γνωρίσει διαδοχικές κυβερνήσεις μετά τις διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς που οδήγησαν το 2020 στην παραίτηση ενός συνασπισμού υπό το κεντροδεξιό κόμμα GERB.
Το GERB, που είναι τώρα το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα, το μεταρρυθμιστικό κόμμα Συνεχίζουμε την Αλλαγή (PP) και η μικρή κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ITN απέτυχαν το καθένα να συγκροτήσουν έναν στέρεο συνασπισμό μετά τις εκλογές της 8ης Ιουνίου όπου κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία.
Οι εκλογές του Ιουνίου διεξήχθησαν μετά την κατάρρευση, τον Μάρτιο, ενός συνασπισμού που περιελάμβανε το GERB και το PP. Και τα δύο κόμματα τάσσονται γενικά υπέρ της ΕΕ και των αγορών, αλλά μαστίζονται από επίμονες διαφωνίες και προσωπικές αντιπαλότητες.
Η Βουλγαρία χρειάζεται μια περίοδο σταθερότητας προκειμένου να βελτιώσει τη ροή ευρωπαϊκών κεφαλαίων στις παραπαίουσες υποδομές της.
Το πολιτικό αδιέξοδο εμποδίζει επίσης τα σχέδιά της να υιοθετήσει το ευρώ και να συμμετάσχει πλήρως στον ευρωπαϊκό χώρο Σένγκεν.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία απαιτεί «μια Ρωσία πρόθυμη να συνεργαστεί», δηλώνει ο Καναδός πρωθυπουργός
- Πόλεμος: Πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Κιέβου
- Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν εκ νέου τον κόμβο της Εγλυκάδας
- Πούτιν: Αν δεν θέλετε ειρήνη στην Ουκρανία τότε θα πετύχουμε τους στόχους μας δια της βίας, vid
- Απάντηση της Σ. Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ «που πανηγύριζε για την Mercosur»
- Κάλεσμα σε κοινή κάθοδο των αγροτών σε διαπραγματεύσεις, απευθύνουν 18 αγροτικά μπλόκα
- Το «παλαιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο» της Βρετανίας στολίστηκε για 115η συνεχόμενη χρονιά
- Ανασύρθηκαν με ελικόπτερο οι 4 ορειβάτες από τα Βαρδούσια
- Αγία Πετρούπολη: «Ντου» των ρωσικών αρχών σε «σέχτα» που προσευχόταν υπέρ του Ζελένσκι, vid
- Νέα μελέτη: Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ









