Βόρεια Κορέα: Έβαλε τα κλάματα ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε ομιλία του για την υπογεννητικότητα (video)

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, έβαλε τα κλάματα σε ομιλία του σε μητέρες για το θέμα της υπογεννητικότητας.

Κάποιοι είπαν ότι το κλάμα του Κιμ Γιονγκ Ουν μάλλον ήταν… θεατρικό, καθώς ήθελε να δείξει ότι έχει και… ανθρώπινη πλευρά.

Όπως και να’ ναι, πάντως, ο Κιμ Γιουνγκ Ουν δάκρυσε μιλώντας την Κυριακή (3.12.2023) σε μητέρες της Βόρειας Κορέας για την υπογεννητικότητα και προτρέποντάς τους να αντιστρέψουν τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα. Μάλιστα έβγαλε και μαντίλι για να σκουπίσει τα δάκρυά του.

Οι εικόνες από το κλάμα του Κιμ Γιονγκ Ουν μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας, που κάλυπτε την ομιλία του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε στις μητέρες ότι είναι καθήκον τους να σταματήσουν τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη Βόρεια Κορέα προκειμένου να ενισχύσουν την εθνική ισχύ, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Το δάκρυά μάλιστα όπως αναφέρεται, συγκίνησαν τις μητέρες που έβαλαν κι αυτές τα κλάματα.

Η λεπτομερής ανάγνωση των γεννήσεων στην Βόρειας Κορέας είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των περιορισμένων στατιστικών στοιχείων που δημοσιοποιεί το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι ότι το ποσοστό γονιμότητας στη χώρα μειώνεται σταθερά τα τελευταία 10 χρόνια.

Το συνολικό ποσοστό γονιμότητας της Βόρειας Κορέας, ή ο μέσος αριθμός μωρών που αναμένεται να γεννηθούν από μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της, ήταν 1,79 το 2022, από 1,88 το 2014.

Ο Κιμ ανέφερε στην ομιλία του: «Το να σταματήσουμε τη μείωση των γεννήσεων και να παρέχουμε καλή φροντίδα και εκπαίδευση είναι όλες κάτι που πρέπει να λύσουμε μαζί με τις μητέρες μας».

(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: EPA-KCNA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί