Οι κομμουνιστικές χώρες της Κίνας και της Κούβας κατέληξαν σε μυστική συμφωνία για την Κίνα να δημιουργήσει μια βάση κατασκοπείας στο νησιωτικό έθνος, σύμφωνα με μια έκθεση-βόμβα.
Επικαλούμενη αξιωματούχους στρατιωτικών πληροφοριών, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Κούβα, που βρίσκεται περίπου 100 μίλια από τηn Φλόριντα, θα επιτρέψει στις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών να παρακολουθούν εύκολα την κυκλοφορία αμερικανικών πλοίων και να συλλέγουν ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε όλες τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες – όπου υπάρχουν πολλές κρίσιμες στρατιωτικές βάσεις!
Χαρακτηριστικά, το αρχηγείο της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, το οποίο επιβλέπει τις στρατιωτικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και την Νότια Ασία, βρίσκεται στην αεροπορική βάση MacDill στην Φλόριντα.
Το Fort Bragg – που τώρα ονομάζεται Fort Liberty – η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Αμερικής, βρίσκεται στην Βόρεια Καρολίνα.
Η Κίνα φέρεται να πληρώνει στην Κούβα δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της βάσης, με στόχο τη συλλογή email, τηλεφωνικών κλήσεων και δορυφορικών μεταδόσεων από τις ΗΠΑ.
Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να δώσουν στο WSJ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προτεινόμενη βάση κατασκόπων, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας ή του σταδίου κατασκευής στο οποίο βρισκόταν.
Το Politico επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της WSJ, αλλά ανέφερε ότι η μυστική συμφωνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καλή χρονιά γεμάτη Φως Χριστού!
- Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά το 2025 με γέλιο! Νέο βίντεο με τα παρασκήνια του επικού τρέιλερ για τα 100 χρόνια
- Έπεσαν τα πρώτα χιόνια: Στα “λευκά” Πάρνηθα, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Πεντέλη αλλά και Εύβοια, vid
- Παπασταύρου: Οι 10 +1 δράσεις του ΥΠΕΝ το 2025 – Ενεργειακές συμφωνίες και «Απάτητα Βουνά» ανάμεσά τους
- Η κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης
- Θεσσαλονίκη: Ευχές με πολίτες και επαγγελματίες για καλή χρονιά αντάλλαξε ο δήμαρχος Στ. Αγγελούδης
- Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Nα αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν, στηριζόμενοι σε όσα μας ενώνουν
- Το εορταστικό μήνυμα του Ρώσου πρέσβη στις ΗΠΑ προκαλεί «πονοκέφαλο» στους διεθνιστές
- Απολογισμός Τσιάρα για το 2025: Σήμερα κλείνει μια δύσκολη χρονιά, ο πρωτογενής τομέας δοκιμάστηκε έντονα









