Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο αποβολής της Ισπανίας από τη Συμμαχία, επικαλούμενος τη μη συμμόρφωση της Μαδρίτης με την απαιτούμενη αύξηση αμυντικών δαπανών στον στόχο του 5%.
Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ επέκρινε έντονα την Ισπανία για μη τήρηση των δεσμεύσεων της έναντι των Συμμάχων.
«Όπως γνωρίζετε, ζήτησα να δαπανήσουν 5%, όχι 2%. Πολλοί θεώρησαν πως δεν επρόκειτο να γίνει. Αλλά έγινε, σχεδόν από όλους. Είχαμε κάποιον που υστέρησε, την Ισπανία (…) Δεν έχουν καμία δικαιολογία να μην το κάνουν, αλλά εντάξει. Ίσως να έπρεπε να τους πετάξουν έξω από το ΝΑΤΟ, ειλικρινά», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-ANP
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ευελπίδων: Συνελήφθη γυναίκα που έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα σε κτίριο των δικαστηρίων
- Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Λήστεψε ταξιτζή με την απειλή σύριγγας – Συνελήφθη 35χρονος στα ΚΤΕΛ «Μακεδονία»
- Κάθετος ο Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στη Γάζα
- Η Ουάσινγκτον θέλει να απαγορεύσει στις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες να πετούν πάνω από τη Ρωσία
- Παρθενώνας: “Ελεύθερος”, χωρίς σκαλωσιές μετά από 15 χρόνια – Δείτε εικόνες
- Παραμένει δραματική η κατάσταση στη Γάζα: Προειδοποιήσεις για νέους θανάτους παιδιών
- Επιστρέφει το φαινόμενο που «τείνει να κατεβάζει τις θερμοκρασίες σε παγκόσμια κλίμακα»
- Ξεκινάει μεγάλη πυρηνική άσκηση του ΝΑΤΟ: «Δεν συνδέεται με κανένα γεγονός»
- Αυτό κι αν είναι είδηση: Χάρι και Μέγκαν παρέλαβαν το βραβείο «Ανθρωπιστές της Χρονιάς»
- Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης: Εγκύκλιος για την ομαλή εφαρμογή του νέου ΚΟΚ