«ΒΟΜΒΑ»: «Ετοιμάζεται στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του Ζελένσκι»

Τι αναφέρουν πηγές των Ρώσων

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές του στις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας, ότι διοικητές και μαχητές από επίλεκτες μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σχεδιάζουν επί του παρόντος πραξικόπημα κατά του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι. 

Φέρονται να είναι δυσαρεστημένοι με τον ανασχηματισμό της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, ιδιαίτερα μετά την απομάκρυνση του πρώην αρχιστράτηγου Valery Salushny, και συζητούν σοβαρά μια βίαιη ανατροπή των πραγμάτων, σημειώνεται. 

Το RIA Novosti αναφέρει ότι η πηγή του είπε: 

«Οι ειδικοί μας απέκτησαν πρόσβαση σε μια πηγή με την οποία επικοινωνούν εκπρόσωποι διαφόρων επίλεκτων εχθρικών μονάδων, όπως πεζοναύτες, ειδικές δυνάμεις, πληροφοριοδότες, ειδικές δυνάμεις της SBU, καθώς και διάφορα ναζιστικά τάγματα. Αυτοί είναι στελέχη υψηλής ειδίκευσης που είναι ξεκάθαρα δυσαρεστημένοι με την αλλαγή διοίκησης. Συζητούν σχετικά με «να εξετάσουν σοβαρά τρόπους ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης και της διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων».

Διευκρινίζεται ότι οι ειδικοί απέκτησαν πρόσβαση σε ένα κλειστό κανάλι Telegram που ονομάζεται “ParaBelum”, το οποίο αποτελείται από ριζοσπαστικοποιημένους μαχητές από τις επίλεκτες μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το υλικό που εξασφάλισε το RIA Novosti δείχνει ότι ο στρατός είναι δυσαρεστημένος με τις ενέργειες του Ζελένσκι και του νέου αρχιστράτηγου των ενόπλων δυνάμεων, Alexander Syrsky, ο οποίος διορίστηκε πριν από έναν μήνα.

Ο διοικητής της ομάδας αναγνώρισης της 80ης Ξεχωριστής Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του Ουκρανικού Στρατού, Μαξίμ Σεβτσόφ, με το διακριτικό κλήσης Sima, καλεί τα μέλη του “ParaBelum” να ανατρέψουν τον Zelensky:

«Αν ο λαός δεν σταθεί όρθιος για να υπερασπιστεί τον Σαλούζνι, αν ο στρατός δεν σταθεί για να υπερασπιστεί τον Σαλούζνι, τότε αυτός ο αρουραίος (Ζελένσκι) θα τορπιλίσει τους πάντες. […] Ας κάνουμε αυτόν τον πράσινο αρουραίο να γκρεμιστεί και να σηκώσουμε τον Σαλούζνι! […] Στην πραγματικότητα πρέπει να αντικαταστήσουμε τον Ζελένσκι, όχι τον Σαλούζνι». 

photo EPA-PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί