προβλέποντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προκληθεί μια τεράστια μεταναστευτική κρίση, με εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανούς που θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην Ευρώπη.
«Ας αποδεσμεύσουμε τα χρήματα των Αφγανών. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες αφγανικές οικογένειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας για το Αφγανιστάν, ο Ζαμίρ Καμπούλοφ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ria- Novosti.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι οι αφγανικές τράπεζες είναι αποκομμένες από το διεθνές δίκτυο SWIFT εμποδίζει «ακόμη και τις δομές του ΟΗΕ» να στέλνουν χρηματική βοήθεια.
«Η Δύση φοβάται τις μεταναστευτικές ροές. Όμως της λέμε ότι εξαιτίας των εμποδίων που έχει εγείρει (…) ενδέχεται να βρεθεί σε μια κατάσταση όπου τουλάχιστον το ένα δέκατο των 23 εκατομμυρίων Αφγανών (όσοι απειλούνται από την πείνα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ) θα φύγει προς την Ευρώπη τον χειμώνα», τόνισε ο Καμπούλοφ.
Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν στα μέσα Αυγούστου, έπειτα από 20 χρόνια πολέμου. Στη συνέχεια η Ουάσινγκτον πάγωσε περιουσιακά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας του Αφγανιστάν ύψους σχεδόν 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η οικονομία της χώρας, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διεθνή βοήθεια, έχει καταρρεύσει, με τους δημόσιους υπαλλήλους να μην έχουν λάβει τον μισθό τους εδώ και μήνες ενώ το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι σε θέση να πληρώσει για τις εισαγωγές προϊόντων.
Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την κυβέρνηση των Ταλιμπάν, όμως υιοθέτησαν κάποιες εξαιρέσεις στις κυρώσεις εναντίον του Αφγανιστάν προκειμένου να μπορέσει να φτάσει στη χώρα ανθρωπιστική βοήθεια.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποιοί συνταξιούχοι θα δουν πενιχρές αυξήσεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα μετά το μεσημέρι – Χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά το βράδυ
- Γιατί όλοι μιλάνε για αυτήν την εντυπωσιακή Εθνική Οδό που είναι…κόκκινη; vid
- Οι ΗΠΑ έχουν «ανάγκη» την Γροιλανδία, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Συρία: Δύο νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι
- M. Θεμιστοκλέους: “Οργανώσαμε το αρτιότερο εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ευρώπη”
- Σπάνιες εικόνες: Drone κοντά στο μέτωπο καθοδηγεί αμάχους, vid
- Τράπεζες σε φάση ανάπτυξης: Η ΤτΕ καταγράφει ισχυρή πιστωτική επέκταση το 2025, με πτώση επιτοκίων και άνοδο καταθέσεων
- “We Wish You a Merry Christmas” τραγούδησαν στον Τραμπ στο Παλμ Μπιτς, vid
- Για πόσο θα ταλαιπωρεί ακόμα τους Ουκρανούς ο Ζελένσκι; Πάλι διακοπές ρεύματος σε περιφέρειες της χώρας
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ









