Η Υπουργός Οικονομικής Ασφάλειας στην κυβέρνηση της Ιαπωνίας, Κίμι Ονόντα, καθυστέρησε περίπου πέντε λεπτά στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο της Πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι το πρωί της 6ης Μαρτίου και ζήτησε ζυγγνώμη από ολόκληρη τη χώρα!
Μιλώντας στον Τύπο, εξήγησε ότι η καθυστέρηση προκλήθηκε από κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω τροχαίου ατυχήματος.Σε μια χώρα όπου η ακρίβεια λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη, ακόμη και μια μικρή καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει σε δημόσιες εξηγήσεις.
Το βίντεο δείχνει την Ονόντα να τρέχει και μετά να υποκλίνεται βαθιά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εκφράζοντας τη βαθιά της λύπη προς το έθνος, γεγονός που υπογραμμίζει τον πολιτιστικό κανόνα της Ιαπωνίας, όπου ακόμη και μικρές καθυστερήσεις από αξιωματούχους απαιτούν επίσημη λογοδοσία.
Αυτό το περιστατικό είναι παράλληλο με μια υπόθεση του 2019, όπου ο Υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων Γιοσιτάκα Σακουράντα ζήτησε συγγνώμη για τρία λεπτά καθυστέρησης, γεγονός που οδήγησε σε μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης, ενισχύοντας τις επίμονες προσδοκίες για ακρίβεια στην ιαπωνική διακυβέρνηση.
🚨 A Japanese minister arrived 5 minutes late — and apologized to the entire country
— NEXTA (@nexta_tv) March 7, 2026
A minister in Japan arrived five minutes late to a meeting with the Prime Minister and immediately issued a public apology to the people.
Speaking to the press, she explained that the delay was… pic.twitter.com/xYbg0WCV6c
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το επικό τρολάρισμα της Όπερας του Σιάτλ στον Τιμοτέ Σαλαμέ μετά το σάλο, vid
- Υπ. Ενέργειας για Chevron: Με τις συμφωνίες αυτές δεν εκχωρείται κανένα κυριαρχικό δικαίωμα
- Θεσσαλονίκη: 24χρονος οδηγός εντοπίστηκε με ραντάρ να κινείται με 171 χλμ/ώρα στην ΠΑΘΕ και συνελήφθη
- Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι θα καταδιώξει κάθε διάδοχο του Χαμενεΐ
- Όσκαρ 2026: Η μεγάλη βραδιά του Χόλιγουντ στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας
- Κίνα: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί
- Πιάστηκε ο “κλέφτης” του σκουπιδοτενεκέ: Στην Αυστραλία είναι γνωστός! ΒΙΝΤΕΟ
- Με δύο “πρόσωπα” ο καιρός σήμερα: Βροχές στα δυτικά και στη Θράκη – Αίθριος ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα
- Συγκλονιστικό βίντεο από κλαμπ στο Περού: Εξερράγη βόμβα την ώρα της συναυλίας
- ΥΠΕΞ: Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ελλήνων από τη φλεγόμενη Μ. Ανατολή









