Η γυναίκα, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί, δεν φορούσε χιτζάμπ, παρά το γεγονός ότι οι ιρανικοί νόμοι το επιβάλλουν.
Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Ιρανή δημοσιογράφο Masih Alinejad, δείχνει τη γυναίκα να ορμάει θυμωμένη στον κληρικό, προτού του αφαιρέσει το τουρμπάνι. Ακούγεται να φωνάζει “Λοιπόν έχω τιμή τώρα;”.
Η γυναίκα ρωτά επίσης τον κληρικό για τον άντρα της. «Τι έκανες στον άντρα μου;» Δεν είναι σαφές πότε συνέβη το περιστατικό.
Η Alinejad ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα αντιμετώπισε έναν κληρικό που την παρενοχλούσε επειδή δεν φορούσε χιτζάμπ. «Σε μια τολμηρή πράξη περιφρόνησης, του έβγαλε το τουρμπάνι και το φόρεσε σαν κασκόλ, μετατρέποντας την καταπίεση σε αντίσταση. Για χρόνια, οι κληρικοί ισχυρίζονται ότι τα τουρμπάνι και τα ρούχα τους είναι ιερά και άθικτα, αλλά η πράξη διαμαρτυρίας αυτής της γυναίκας κατέρριψε αυτόν τον μύθο. Οι Ιρανές είναι εξαντλημένες και εξοργισμένες από το έμφυλο απαρτχάιντ», δημοσίευσε.
Ένας άλλος έγραψε: “Αυτή είναι μια κυρία που μόλις μπούχτισε. Δεν μπορείτε να τρομάξετε τους ανθρώπους που φτάνουν σε αυτό το σημείο. Το θάρρος κερδίζει στο τέλος.”
photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Το chatbot Grok του Elon Musk μπαίνει σε 5.000 σχολεία στο Ελ Σαλβαδόρ
- “Βρικόλακες” σε βαθιά νερά: Μελέτη αποκαλύπτει την αρχαία σύνδεση μεταξύ χταποδιών και καλαμαριών
- Ν. Δένδιας: Η τρομοκρατική επίθεση στη γιορτή του Χανουκά στο Σίδνεϊ προκαλεί τον αποτροπιασμό μας
- Σάντα Κρουζ ντελ Ισλότε – Γνωρίστε το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο με τους 1.200 κατοίκους, vid
- O τελευταίος αγώνας του John Cena στα ρινγκ – Το βίντεο-αφιέρωμα και η συγκίνηση, vid
- Το θαυματουργό λεμόνι ενισχύει το κολλαγόνο και αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου!
- Με το ίδιο νόμισμα; Υπάρχει πρόθεση να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση;
- Εκτέλεσαν παιδόφιλο δολοφόνο στον δρόμο λίγες ώρες αφότου αποφυλακίστηκε, vid
- Προσομοίωση – σοκ δείχνει πώς 30 πακέτα τσιγάρα μπορούν να καταστρέψουν τους πνεύμονές σας, vid
- Λάρισα: Αυτά είναι τα αιτήματα των αγροτών που αποστέλλονται προς τον πρωθυπουργό









