Viral η συνάντηση του Πάπα με τον…Μπομπ Ντίλαν που θύμιζε τον Palpatine! Vid

Ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδοποιός και κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, Bob Dylan, συναντήθηκε με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ στο Βατικανό φορώντας ένα μαύρο φούτερ με την κουκούλα ανεβασμένη στο κεφάλι του.


Η ιδιωτική αυτή ακρόαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2026, στο Αποστολικό Παλάτι, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος της φθινοπωρινής περιοδείας του 85χρονου καλλιτέχνη στην Ιταλία.

Ο Dylan επέλεξε ένα ολόμαυρο σύνολο που αποτελούνταν από φούτερ με κουκούλα (την οποία κράτησε ανεβασμένη πάνω από ένα μαύρο καπέλο τζόκεϊ καθ’ όλη τη διάρκεια), μαύρη γραβάτα, μαύρο παλτό και μαύρα γάντια.

Σύμφωνα με το Vatican News, η συνάντηση ήταν σύντομη και σε πολύ φιλικό κλίμα. Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ (ο οποίος κατάγεται από το Σικάγο και είναι δηλωμένος θαυμαστής του Dylan) του χάρισε ένα ροζάριο, ενώ ο Dylan του ανταπέδωσε το δώρο προσφέροντάς του ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο της αυτοβιογραφίας του, Chronicles: Volume One.

Η αντισυμβατική εμφάνιση του μουσικού προκάλεσε πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί χρήστες αστειεύτηκαν συγκρίνοντάς τον με τον Αυτοκράτορα Palpatine από το Star Wars ή με χαρακτήρες από το Assassin’s Creed και το Harry Potter.


Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Dylan βρέθηκε ενώπιον ενός Ποντίφικα, καθώς το 1997 είχε τραγουδήσει μπροστά στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄ κατά τη διάρκεια ενός θρησκευτικού συνεδρίου στην Μπολόνια.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ-EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί