ΒΙΝΤΕΟ «ΒΟΜΒΑ»! Το πάνε για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ! Ο Πρόεδρος της Φινλανδίας είπε σε αμερικανικό κανάλι πως σκέφτονται να μπουν στο ΝΑΤΟ!

Ανάβει το φιτίλι!!!

Η Φινλανδία είναι ανοιχτή στην συζήτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε σε αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Πρόεδρος της χώρας, Sauli Niinisto

Όταν ρωτήθηκε στο Fox News εάν η σκανδιναβική χώρα θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος Niinisto είπε ότι θα συζητηθεί στο φινλανδικό κοινοβούλιο.

Σημειώνεται πως μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ για την Ρωσία.

«Εκλαμβάνουμε τη δέσμευση της φινλανδικής κυβέρνησης σε πολιτική στρατιωτικής ουδετερότητας ως σημαντικό παράγοντα στην διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην βόρεια Ευρώπη», είχε αναφερθεί πρόσφατα σε ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Και είχε προστεθεί: «Η εισδοχή της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα έχει σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές προεκτάσεις».

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του YLE έδειξε, για πρώτη φορά, πάνω από το 50% των Φινλανδών υποστηρίζει την ένταξη στην στρατιωτική συμμαχία.

Μια παρόμοια δημοσκόπηση στνη γειτονική Σουηδία έδειξε ότι περίπου το ίδιο ποσοστό θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο Σάουλι Νιινίστο είναι Φινλανδός πολιτικός του Κόμματος του Εθνικού Συνασπισμού. Είναι Πρόεδρος της Φινλανδίας από την 1η Μαρτίου του 2012, και έγινε ο πρώτος πρόεδρος προερχόμενος από το Κόμμα του Εθνικού Συνασπισμού ύστερα από τον Γιούχο Κούστι Παασίκιβι, ο οποίος αποχώρησε από την εξουσία το 1956.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί